Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zovemsesjecanje

Marketing

Grad lopova

Pišem ponovo i to o jednoj od najboljih knjiga koje sam imala čast pročitat u zadnje vrijeme. Autor te knjige jest David Benioff, a riječ je o knjizi "Grad lopova". Obožavatelji X - mena i Troje će ga možda prepoznati kao scenarista navedenih filmova, ali to ne umanjuje samu kvalitetu knjige. Pa evo i kratkog sadržaja:


Divlja avantura koja na istoj stranici objedinjuje humor, okrutnost i patos.

Radnja započinje najhladnije zime u povijesti, u izgladnjelom gradu pod opsadom, dvojica zatvorenika bačeni su zajedno u prilično beznadnu avanturu. Lev, sramežljivi tinejdžer i zaljubljenik u šah, i Kolja, karizmatični hazarder. Imaju tjedan dana za vrlo neobičnu misiju: pretražiti opustošenu unutrašnjost Rusije u potrazi za tucetom jaja. Ako se vrate u Petrograd praznih ruku, umrijet će.

Grad lopova jedna je od onih knjiga koje ćete pamtiti cijeli život, jer donosi ono najvrednije što pisana riječ može ponuditi, a to je vrhunska priča!


Glavni junak priče jest Lev, sedamnaestogodišnjak, po vjeroispovijesti Židov. Skompleksiran je zbog svog velikog nosa zbog kojeg su ga djeca stalno zadirkivala. Njemu se u zatvoru pridružuje Kolja, kozački plavušan plavih očiju. Umjesto da ih pogube na mjestu, Leva zbog kršenja policijskog sata, a Kolju zbog dezerterstva, brigadir im je dao zadatak da nabave tucet jajeta kako bi njegova kćer imala tortu na svom vjenčanju. Neobična potraga, odlično ispričana priča...




Post je objavljen 05.02.2011. u 13:15 sati.