Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Politika zapošljavanja...

O tome kako nam se prosrala predraga nam premijerka sa pričom o pastirima oliti čuvarima ovaca - nećemo.

Uostalom, kao da to svatko može raditi. Halo?

Doduše, s jedne strane je istina da ponekad ne možeš dobiti kvalitetnog radnika, makar ponudio razumnu plaću. Ali - da li je plaća pomoćnog zidara od 3.000 kuna za 11 satni radni dan na suncu, vjetru i kišurini razumna plaća?

No, istovremeno većina bi nam hrvatskih kerumiziranih tajkuna željela po mogućnosti besplatnu (najbolje da svi volontiramo), a u najgorem slučaju visokoobrazovanu, poliglotsku i zdravu, mladu i spolno neaktivnu (da ne naprave decu tj. ostanu trudni) radnu snagu koja bi svojih 15-satni radni dan veselo i pjevajuć odradila u svojstvu čistačice, prodavačice, a bome i atomslog fizičara - doktora nauka - pomoćnog radnika u skladištu u pripizdini izgrađene tvornice s plaćom minimalca sa burze. I još bila zahvalna što ipak radi. Ma dajte..

Drugo - nije ovo Amerika da bez problema pronađeš posao u drugom dijelu Lijepe naše jer se eto tamo baš nudi nešto za tebe - fakultet, dva strana jezika, znanje exela, pixela, programiranja i magisterij iz ekonomije... i to sve za plaću od 4.500 kuna maksimum bez putnih troškova i dopunskog zdrastvenog (sjetite se samo onog famoznog preseljenja tvornice duhana iz Zg. dobrih 450 kilometara dalje), spakiraš familiju, decu prebaciš u drugu školu, kućnog ljubimca spakiraš u putnu košaru, prodaš stan/kuću, kupiš stan/kuću i nastaviš živjeti bez trauma. Veselo. Radeć.. Ma dajte...

I da - ako nema raspoložive radne snage lijepo bih preporučila da poslodavci uvećaju ponudu za plaću, dodaju određene beneficije - pa da vidimo da li baš nikoga neće naći da mu dođe u pripizdinu.

Još jedna sitnica - volim da dobivati. Nove stvari. O da. Pa bio to i novi službeni mob. No onda mi se sjebe adresar, treba mi tjedan dana da se familiziram sa novom pljastikom, te pronađem način da ubijem dernjavu zvona, uspijem se javiti na propuštene pozive, a o pisanju poruka uopće nećemo... rolleyes



Post je objavljen 04.02.2011. u 18:49 sati.