Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Hodočašće na Stepinčevo

Knežija orgarnizira odlazak u Krašić.
Evo informacije:

Približava se dan 10. veljače, na koji se podsjećamo, kada je umro naš Uzoriti kardinal, sada blaženi Alojzije Stepinac! Treba spomenuti, da je mjesto Krašić, gdje je rođen i umro naš Blaženik, gdje hodočasti velik broj hodočasnika.

Središnje događanje započinje u 11 sati svetom misom.

Ovogodišnjem hodočašću priključiti ćemo se i mi, prijevozom autobusom u Krašić, nazočnošću na misi, a nakon kraćeg odmora, krenuti ćemo na obilazak okolnog krašićkog kraja. Upravo taj dan je prilika, da vidimo kuću, gdje je rođen naš Blaženik, prošetati se brdima iznad Krašića uz kapelu Sv.Ivana, gdje je nekada u svom sužanjstvu prošetavao se našBlaženik. Poto, ćemo nastaviti prema groblju, gdje ćemo se pomoliti na grobovima njegovih roditelja, a i mjestu, gdje je sahranjen naš dragi znanac iz MB, prečasni Matija Burja, duhovnik Karmela MBB, gdje smo svake godine bili na misi, koju je on predslavio.

Hodočašće je pristupačno svima, koji žele više upoznati Krašić, mjesto rođenja, življenja i smrti našeg Blaženika, a ako je aktivnije potrebno je računati sa približno oko tri sata lagane hodnje.

Prijavak je moguć (za preostala slobodna mjesta!) radnim danom do 19 sati u župnom uredu župe sv.Nikole Tavelića u Kustošiji.

Post je objavljen 04.02.2011. u 17:43 sati.