Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makeupart

Marketing

Kako pokriti podočnjake?

Dobar korektor je jedan od najnužnijih proizvoda u make-up torbici, čaki ako se radi o osobama koje nisu sklone šminkanju. Ispravno prikriveni podočnjaci omogućuju nam da izgledamo mlađe, zdravije i odmornije, čak i ako ne koristimo cjelokupan make-up.

Iluminatori, koje najčešće nalazimo u obliku „punjene“ olovke s četkicom, predstavljaju savršenu alternativu običnom korektoru u sticku, pogotovo ako se radi o pokrivanju podočnjaka. Naime, iluminator u sebi sadrži mikro čestice koje odbijaju svjetlost i „osvjetljavaju“ određeno područje uz minimalno prikrivanje pigmentima. Njihova tekstura je lagana i prozračna, ne isušuju osjetljivo područje oko očiju, a fiksirani s malo kvalitetnog pudera u prahu postaju dugotrajni, bez nakupljanja u sitnim borama.

No, ako se radi o jače izraženim podočnjacima, naječšće uz dobar iluminator treba koristiti standardni korektor koji ima gušću konzistenciju.
Neki pribjegavaju korištenju jako gustih korektora, tkz. camouflage-a, no osobno ih smatram pregustima za područje oko očiju iako su izvrsni za prikrivanje popucanih kapilara.

Bez obzira na to koji oblik korektora koristili (pod uvjetom da se radi o odgovarajućoj nijansi) ključno je da se on nanese točno na područje koje je zatamnjeno i utapka bez naglašenog prijelaza – što uključuje i unutarnji i vanjski kut oka, te gornji kapak.

1. Poželjno je nanijeti tonik i (barem) kremu za područje oko očiju
2. Ako stavljamo podlogu na cijelo lice, dobro je malo podloge nanijeti i na područje podočnjaka (ovo vrijedi za tekući puder, puder u sticku ili pjeni, no ne i za praškasti mineralni puder ili mineralni puder u kamenu)
3. Nanijeti iluminator ili korektor (ili oboje po potrebi) na zatamnjena područja i dobro utapkati do korijena trepavica
4. Fiksirati područje puderom u prahu ili kamenu, najbolje prozirnim ili najsvjetlijom mogućom nijansom koju možete nabaviti pazeći da ste ga dobro utapkali i u borice jer će se u protivnom korektor nakupljati u njima nakon nekog vremena.

Većini će dobro pristajati korektor koji je za jednu nijansu svjetliji od njihovog tena, te onaj sa žutim ili neutralnim (beige) podtonom. Moje omiljene marke iluminatora su Chanel, YSL i Guerlain, no nisu za odbaciti ni cjenovno prihvatljiviji Sephora, Art Deco...




Post je objavljen 02.02.2011. u 19:06 sati.