Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Povodom uljudbaskog kola oko bana Jelacica drustva slobodnomislilaca, slobodnogovoreca, i slobodnopisajuca knjizevna bica hrvatske vukojebine.
Jutarnji list, 2.2.2011.

Oko pet milenija civilizacijske epohe, koja se porodila covjekovim prvim prisvajanjem i ogradjivanjem vlastite teritorije, proklamiranog privatnim posjedom, za iduca dva milenija dojila su se pokoljenja interesnih suprotnosti, odgajala se mlada momcad socijalne svijesti, vodjena prema svom neumitnom odrastanju u daljnji tromilenijski „procvat“ ljudske bioloske vrste, zasnovane na kompetitivnim zakonitostima jace zvijeradi nad slabijom, sve do ovih dana.
Anticka Grcka demokracija bio je njen prvi pupoljak, koji ce se naporedno granati preko staro rimskog carsta do pojave americkog Ustava iz 1776.gone, kojim se napokom proklamira pravo i duznost nacije na revolucionarni preokret, odnosno kad god zato sazriju novi materijalni uvjeti, kad se dotadasnji drustveni tokovi ukazuju anakronim., i potreba porodjanja novog koritnog oblicija za daljnji neometan fluidni tok ka novim i visim razvojnim etapama humanistickog drustva..
I dok svijetom sve vise nadiru te nezaustavljive evolutivne bujice, globalne sile paraju svoje novo drustveno korito. Podizu se satorska naselja uzduz Wall Streeta, pale se lancane trake automobila oko giljotine pariskog Concorde-a. Dize se Grcka,Tunis i Egipat. Budi se sjever i jug. Toci se vjecni visak nevine ljudske krvi. Stenje se od gladi i tortura u novim IMF-ovim arenama.
Samo se Balkanom jos siri kolo Grickih vjestica.

„ Takva kukavica moze biti i knjizevni kriticar , i urednik u izdavackoj kuci, i glavni urednik knjizevne enciklopedije, i ministar kulture i bogostovlja, sve Velemir Viskovic u Tunjicevoj Hrvatskoj moze biti, samo ne predsjednik drustva ciji sam ja clan.“ Boris Dezulovic

Ocito da ti nasi hrvatski knjizevni „seniori , veterani i doajeni“ nisu jos stigli da se pogledaju u ogledalce koje im je ovih dana pruzila MODESTI BLEJZ u svom www.blog.hr, naslovljenim: Tako se dogodio holokaust.



Post je objavljen 02.02.2011. u 15:23 sati.