Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gosponprofesor

Marketing

Jackass u Bošnjacima

Neku večer, nezainteresirano mijenjajući programe na TV-u, zadržao sam se nekoliko minuta na jednom na kojem su prikazivali skupinu odraslih muškaraca, reklo bi se oko tridesete godine, koji su izvodili cijeli niz bizarnih "performansa". Većina ih je bila (samo)povrjeđujućeg karaktera. U jednom trenutku, na ekranu se pojavio i čovjek, posve gol, koji je, sasvim nedvosmisleno, defecirao, a izlučevina njegovih crijeva bila je, sasvim nedvosmisleno, i prikazana na ekranu, u krupnom planu. U tom času sam bez ikakvog dvoumljenja ugasio TV i prihvatio se Antimodernizma Z. Kravara.

Radilo se o filmu Jackass2, serijalu navodno veoma popularnom među tinejdžerima (i mnogima koji se tako osjećaju, dakle, mnogima do, recimo, pedesete godine).

Čitajući vijest o najnovijem pomicanju granica na relaciji učenik - nastavnik, teško je oteti se dojmu da učenici inspiraciju za zabavu nalaze upravo u sličnim remek-djelima sedme umjetnosti. O čemu se radi? Pa, evo:

Učenik osmog razreda za okladu ugrizao učitelja!

Učenik osmog razreda u Osnovnoj školi fra Bernendina Tome Leakovića u Bošnjacima ugrizao je učitelja!

Incident se, doznajemo, navodno dogodio prije nekoliko dana u učionici na satu likovnog odgoja, kada je učenik, za okladu, ustao sa svog mjesta, prišao učitelju i ugrizao ga pred cijelim razredom!

Učitelj je bio u šoku i nije mogao vjerovati što je upravo doživio, jer se s takvim nečim i takvim odnosom učeničkog nepoštovanja ugleda učitelja u svojoj praksi još nije susreo, niti je za takav slučaj ikada čuo.

No nije samo učitelj bio zaprepašten, nego i vršnjaci učenika koji se usudio takvo što napraviti. Učenici su ne vjerujući promatrali što će se dogoditi, očekujući učiteljevu reakciju, no dio njih ipak se dobro zabavljao kao i glavni akter ove priče, koji im je pod svaku cijenu odlučio pokazati da ima toliko “petlje” da se ne ustručava čak ni ugristi učitelja.

Jučer smo kontaktirali i ravnatelja škole Ivana Lešića, koji je odbio komentirati događaj. No prilično je drsko poručio da, ako nas što zanima u vezi sa školom, izvolimo doći. Unatoč našem inzistiranju, rekao nam je da o tome ne želi govoriti i spustio slušalicu. Do ozlijeđenog učitelja jučer nismo uspjeli doći.

Vijest o incidentu u bošnjačkoj osnovnoj školi ubrzo se proširila selom. Roditelji s kojima smo razgovarali zgranuti su i pitaju se kamo to sve vodi i na kakve se to niske grane srozalo školstvo, kada su učenici za okladu počeli i gristi učitelje.

- Što sljedeće možemo očekivati? Moraju li učitelji strahovati i tijekom predavanja paziti hoće li nekome od učenika pasti na pamet izvaditi nož i početi njime mlatarati ili što slično? Kada nam je sin došao kući iz škole i ispričao što se dogodilo, nismo mogli vjerovati da je takvo što moguće - kazala nam je jedna mještanka.
(Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ, Glas Slavonije)

Post je objavljen 02.02.2011. u 12:37 sati.