Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Budućnost na rubu močvare

http://www.kutina.hr/Portals/0/2011_Online_Vijesti/01/BNRM/Repusnica_4.JPG


Svečano potpisivanje sporazuma o suradnji na projektu izgradnje prijemnog centra na službenom ulazu u Park prirode Lonjsko polje, u Repušnici, između Grada Kutine i Javne ustanove Park Prirode Lonjsko Polje bila je kruna ovogodišnje, desete jubilarne manifestacije "Budućnost na rubu močvare". Riječ je o investiciji vrijednoj između 3 i 5 milijuna kuna, izgradnji novog prijemnog središta, info pulta, parkirališta, zapošljavanju novih djelatnika, kao i obogaćivanju turističke ponude moslavačke strane Lonjskog polja, a gradonačelnik Žmegač smatra kako bi s preko predpristupnih fondova EU mogla osigurati i dodatna sredstva za realizaciju ovog projekta.
U organizaciji Ogranaka Matice Hrvatske, Kutina, Javne ustanove Park Prirode Lonjsko Polje, Grada Kutine i Mjesnog odbora i udruge sela Repušnica u petak i subotu održan je niz zbivanja. U petak su u Društvenom domu tako nastupili KUD-ovi iz Volodera, Osekova, Strušca, Gornje Gračenice i Ivanić Grada, koje je pozdravila predsjednica KUD-a Sanja Durbek..
Uz lokaciju budućeg prijemnog centra u Fumićevoj ulici putnici namjernici, uz vožnju kočijom i jahanjem, mogli su se okrijepiti kuhanim vinom i ribljim specijalitetima. Poslije toga u područnoj školi održan je prigodni program uz predavanja Lidije Pajan pod nazivom «Lonja – Strug d. d. Kutina i ekološka zaštita Lonjskog polja» i Josipa Krajčija «Uloga poslovnih banaka u zaštiti okoliša».
U društvenom Društvenom domu u Repušnici, uz foto izložbu mladih polaznika radionica foto saveza, o kojima je govorila Zlata Medak usljedile su i brojne video projekcije.
Također okupljeni su naravno uživali i u folklornom programu KUD-ova "Seljačka sloga" iz Kutine, "Repušnica" iz Repušnice i "Mladi Šokci" iz Duboševice.
Uz potpisivanje sporazuma između Grada Kutine i Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, projekta od izuzetne vrijednosti za ovaj kraj, okupljenima su se obratili gradonačelnik Kutine Davor Žmegač, ravnatelj JU PP Lonsko Polje Goran Gugić, dožupan Sisačko – moslavački Andrija Rudić, saborske zastupnice Ivanka Roksandić i Marijana Petir i Eugen Draganović, iz ministarstva za zaštitu okoliša.
Također i gosti iz Matice Hrvatske zahvalili su domaćanima na gostoprimstvu: Julijana Vladetić, ispred Matice hrvatske Beli Manastir, Jasna Matekalo Draganović, pročelnica Odjela za prirodoslovlje i matematiku Matice hrvatske i Stjepan Sučić, dopredsjednik Matice hrvatske.

Od Ramsarske konvencije do Repušničkog sporazuma, kako je to slikovito opisao predsjednik kutinske Matice hrvatske Dragutin Pasarić, prošlo je 40 godina i najavio kako će se 11. manifestacija "Budućnost na rubu močvare" sljedeće godine održati u Radićevoj ulici u Kutini. Voditeljica programa bila je Ruža Vukadin.

KUTINA

Post je objavljen 30.01.2011. u 07:58 sati.