Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Zagrebački treninzi - Žohar na LSD-u


AK Sljeme na LSD-u


Ovotjedni dugi trening je imao vrlo intrigantno ime, a kako sam radoznao, morao sam se pojaviti i probati. Nisam zažalio. LSD je stvarno super!
LSD (Long Slow Distance) je specifičan trening, a detalje pogledajte na stranicama AK Sljeme (link na početku rečenice). Unatoč i usprkos niske temperature od 0°C, okupilo se 39 trkačica i trkača, a kako je Žana slavila 17. rođendan, bilo je puno kolača i ostalih prehrambenih namirnica.
Nedavno je netko na FB-u izjavio da se od trčanja mršavi, što smatram totalnom neistinom, barem u mom slučaju i iz mog primjera. Ovaj mjesec (siječanj) ću završiti s istrčanih 199 km i pri tome tek neznatno smanjiti masu i to zbog regulirane prehrane, da ne kažem dijete. Možemo postaviti i tezu da moje noge ne mogu toliko otrčati koliko ja mogu pojesti, ali to je sasvim drugi problem.
Od trčanja se ne mršavi, baš kao što ni rode ne nose djecu.
Kada smo već kod prehrane, preporučujem da pročitate članak naše ultramaratonke i čelične dame Martine Bezek: Prehrana (ultra)maratonca

Sada par riječi o treningu. Mario Polario je bio besprijekoran tempomat. Točan u sekundu. Ako postoje prošli životi i reinkarnacija, lako ga mogu zamisliti kao goniča robova na izgradnji egipatskih piramida ili kako daje ritam za veslanje u grčkim ili rimskim galijama.
Ostatak djelomično promjenljive skupine se trudio da ne umremo od dosade, tako da smo valjali infantilne fore. Na južnoj strani nasipa nas je hladio vjetar, što me neodoljivo podsjećalo na moje Bečke treninge po vjetru. Imali smo okrijepu svakih 5 km, što je odlično, ali napraviti 8 krugova po nasipu je ispiranje mozga. Na žalost, ne vidim neku bolju mogućnost.
U razdobljima kad smo trčali, tempo nam je bio između 5:30 i 5:40, a u zadnja dva kruga, kad je trebalo pojačati, moj tempo je počeo padati, tako da sam u zadnjem krugu bio oko 6:00.
Zadovoljan sam treningom i hvala sutrkačima na dobroj atmosferi.

Distance: 40.020 m
Time: 4:06:39
Avg pace: 06:10
Avg HR: 137
Max HR: 165

Galerija:
Vukodlak


Post je objavljen 29.01.2011. u 23:55 sati.