Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turopolje-mjesto

Marketing

Postanite dadilja! - IPA program Europske unije

Projekt edukacije i samozapošljavanja pokreće Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije u suradnji s HZZ-om i županijskim gradovima, a s ciljem smanjenja nezaposlenosti žena na području županije. Program osposobljavanja proći će 60 žena i to potpuno besplatno. Ciljana skupina su dugotrajno nezaposlene žene, starije od 40 godina, samohrane majke ili čak žrtve raznih oblika psihičkog ili fizičkog zlostavljanja.

Teorijski rad i praktična nastava

Osposobljavanja, stručne radionice i treninzi provodit će se u Velikoj Gorici, Samoboru te Ivanić-Gradu, a osim teoretskog djela tu je i praksa u dječjim vrtićima. –Osposobljavanje uključuje 157 nastavnih sati koji obuhvaćaju temeljna znaja iz psihologije, pedagogije, komunikacije, bontona, pripremanja jela, hitne pomoći, higijene, književnosti, medijske kulture...“ nabrajala je Marija Halić ispred HZZ-a koja je danas u društvu župana Stjepana Kožića i ravnatelja RRA Zlatka Herčeka predstavila projekt. Osim toga, kandidatkinje će morati ispuniti i 250 sati vježbe u vrtićima te 40 nastavnih sati o poduzetništvu kako bi kasnije bile sposobne samostalno otvoriti obrt.

-U taj projekt uključujemo žene koje su visko motivirane, zdrave i spremne za učenje u tom zanimanju- kaže Halić.

Prijave u Gorici- u srijedu

Vrijednost projekta je oko 128 tisuća eura, a čak 83, 74 posto osigurat će se kroz IPA program Europske unije. Informativni seminari kreću već ovih dana, a zainteresirane Velikogoričanke mogu doći u srijedu, 2.veljače u ispostavu HZZ-a Velika Gorica od 14 sati gdje će dobiti sve potrebne informacije.

Dodajmo kako program traje godinu dana i upisuje se u radnu knjižicu, a nakon čega će žene moći samostalno otvoriti obrt i obavljati djelatnost popularne „babysitterice“.



Post je objavljen 31.01.2011. u 17:37 sati.