Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peco123

Marketing

Dezerteri

Dezerteri!
Ja (ponovno)nisam zločast, ali pamtim,pamtim,pamtim nadam se bez prilike da Vam vratim,jer onaj koji je meni to činio osudio me na SMRT.
Kako drugčije protumačiti riječ dezerter-izdajica, nego kada te ostavi suborac na položaju, a on se sklone na sigurno i više se ne pojavljuje.
Što takvi zaslužuju??
Zaslužuju da pričaju svoje priče o svome junaštvu, da pišu lažne povjesti omalovažavajući one koji su dostojno bili na braniku svoje Domovine. Da ti i takvi se ne libe da drže predavanja i prepričavaju ratne priče (a ne zaboravite dvaput ponovljena laž jeste istina) posebno ukoliko padne na plodno tlo.
Još su mi draži oni koji poznaju pod """" (navodnike)" narodne heroje" te uz njihove dogodovštine koračaju u pričama sa njima uz rame, ponosno se gizdeći kao jedini pjetlovi u svim kokošinjcima jednog sela. Pa tim nema tko što reći jer su suborci onih pravih već dokazanih uglavnom po šankovima u zadimljenim prostorijama.
Desilo mi se da u društvu takvih ne znajući tko su i štosu zapodjenu svoje ratne dogodovštine gdje bi eventualno spomenuli pokoje ime pa tako čuh i svoje. Nisam mogao a da neodgovorim vrlome suborcu da se nismo tu nikada vidjeli niti upoznali iako je nastojao biti uvjerljiv poradi ostalog društva. Što mi je prostajalo osim da odgovorim da osobno tu nikada nisam bio niti se sjećam tih dogadjaja, nakon čega bi dotični ponovno nastojao da me privoli da potvrdim njegovu priču jer je inače uzaludna ukoliko nema potvrde.
Da ljudi su spremni puno toga učiniti dabi dokazali nekome svjetlo svoje lice kakvo bi htjeli da ga imaju.
Bilo je slučajeva što smo svi manje više svjedoci da se putem oglasa traže na kupnju odlikovanja navodno radi filatelije, da mnogi bi to platili zlatom kao i papir kojim bi mogli potkrijepiti svoje šuplje priče (iako nažalost ima i takvih slučajeva, sjetimo se kako su djeljena odlikovanja i činovi političarima, selektorima, tajnicama i drugima).
Sjetim se jednog skupa gdje se treažio spisak svih branitelja odredjenog područja, gdje su se počeli nabrajati kuhari i sobarice po hotelima (čast njima jer su radili svoj posao ako su radili) kao i onima koji su bili dan ili dva pri kriznim štabovima ili na samom terenu.
Zamislite dao sam predlog da se svima izda na njihovo traženje takva potvrda te osobno predložio i sebe da ću u tome učestvovati ukoliko se iza toga od svakoga bude tražilo na koji način je demobiliziran i tko ga je oslobodio ratne obaveze.
Moja ideja kao i obično nije prošla već se skup raspao, a ja(ponovno) nikada više nisam pozvan od te ustanove po pitanju te problematike.
Zaključak svega da od DEZERTERA je gori onaj tko mu omogući da dokaže suprotno, od mene im oprošteno, nedao bog da imam priliku vršiti osvetu.

Post je objavljen 30.01.2011. u 14:16 sati.