Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peco123

Marketing

Jezik

Prisjetim se više puta prilikom mobilizacije pričuvnog sastava policije i upoznavanja tih dragih ljudi medju kojima je bilo svih profesija. Bilo je tu većinom veoma školovanih, poštenih, a i imućnih ljudi. Neki mobilizirani po poznanstvima neki po nekim drugim linijama kao kasnije i većina poradi onoga što nas je očekivalo u skorašnjoj budućnosti za vrijeme osamostaljenja "ljepe naše". Manje više u to vrijeme poznajem se sa većinom, dok ostale upoznajem kroz službu i domovinski rat. Časno je bilo biti sa tim ljudima koji su makar mene nazovi(malenkost) veoma ugodno iznenadili (uglavnom) svojim pristupom i odnosu spram službe i kolega koje su zatekli u toj službi. Zbilja su časno nosili svoju odoru koja u samom početku i nije bila bogzna kakva (tamno plava čoja).
Zbog čega sve ovo i pišem jer sjetih se zaduživanja novih odora u policiskom skladištu, dolje u garaži kada visoki policiski službenik u razgovoru sa "mladim hrvatskim pričuvnim redarstvanicima" razgovara i obraća im se u jednom neformalnom razgovoru "ma dobre su ti te pantale, biti će drugi put po JUS-u" nakon ovoga svi prisutni su doslovno pukli od smjeha. Nažalost ili naradost svih dotični se nije sjetio u čemu je kvaka već je nastavio
"što se smijete i stanove će da delu zaslužnima". Možete zamisliti daljnjeg smjeha prisutnih, a i danas kada se toga prisjetimo.



Post je objavljen 30.01.2011. u 14:13 sati.