Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DESET MRTVIH I TRIDESET RANJENIH U SUDARU VLAKOVA

MAGDEBURG

Putnici, koji su sjedeli u prednjem dijelu putničkog vlaka, poginuli su na licu mjesta u direktnom sudaru tog vlaka i teretne kompozicije sinoć u blizini Magdeburga, na istoku Njemačke, javljaju domaći mediji.Prema navodima policije, putnički vlak se kretao brzinom oko 100 kilometara na sat, dok je teretni išao brzinom od 80 kilometara njemu u susret, kada je došlo do sudara.

U sudaru teretnog i putničkog vlaka na istoku Njemačke, blizu Magdeburga u regiji Sachsen-Anhalt , poginulo je najmanje desetoro ljudi, a 33 je ozlijeđeno, od njih ukupno 45! Točan uzrok nesreće još nije poznat, očevid je u tijeku.Do nesreće je došlo sinoć kada je lokalni putnički vlak, HarzElbeExpress, bio na putu između Magdeburga i Halberstadt,te kod sela Hordorf bei Oschersleben u 22:30 po lokalnom vremenu došlo do sudara sa teretnim vlakom, rekao je službenik. Za sada se zna da je teretni vlak prevozio kontenjere privatne firme za transport VPS iz Peine bei Salzgitter.Nesreća se dogodila na otvorenoj pruzi, a u trenutku sudara vladala je velika magla, kažu svjedoci sudara.

"Operacija spašavanja se još uvijek u tijeku. Broj poginulih na žalost može biti i veči", rekao je glasnogovornik regionalne policije Frank Kuessner te dodao kako je na terenu 150 vatrogasaca,policajaca i pripadnika spasilačkih službi.Vlak je izletio s tračnica i pao bočno, a vatrogasci su opovrgnuli prve policijske informacije da je izbio požar nakon sudara.Razlog sudara vlakova u istočnoj njemačkoj saveznoj pokrajini Saskoj Anhalt ljudska je pogreška, odnosno nepoštovanje željezničke signalizacije, izjavio je šef regionalne vlade Wolfgang Boehmer."Ustanovljeno je da se nije poštovao znak za zaustavljanje. Moramo još identificirati sve poginule. Za sada nam je poznat identitet samo dviju poginulih osoba", kazao je.

Ovo nije prva nesreća ove vrste. U Njemačkoj ih se u posljednjih nekoliko godina dogodilo nekoliko. Primjerice, 2003. godine u sudaru kod Schrozberga poginulo je šestero ljudi, dok je 2006. u Lathenu poginulo njih 23. U kolovozu prošle godine 15 osoba je ranjeno kada je vlak iz Frankfurta za Pariz velikom brzinom pogodio kamion za smeće u blizini San Lambrecht na jugozapadu Njemačke.No, najgora katastrofa dogodila se 3. lipnja 1998, kada InterCity Express (ICE) putujući iz Münchena na jug do Hamburga na sjeveru pao s mosta i tračnica, ubivši 101 i ranivši 88 kod mjesta Eschedea u sjevernoj Njemačkoj.
pročitaj više / read more

Post je objavljen 30.01.2011. u 11:32 sati.