Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

LOKALIZIRAN POŽAR U RAFINERIJI BOSANSKI BROD

BOSANSKI BROD
Foto: Franjo Lepan

P ožar koji je upetak ujutro buknuo u jednom od pogona bosanskobrodske Rafinerije nafte sada je pod nadzorom, a u tijeku je očevid, doznali smo u razgovoru s direktorom rafinerije u Bos.Brodu Sergejem Kraščukom. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požar je brzo lokaliziran, ali još nitko ni u centru 112 niti u policiji koje smo kontaktirali, nema službenih informacija o čemu se zapravo radilo.
Image and video hosting by TinyPic
Inače, kako smo jučer objavili – Analiza rezultata jednogodišnjeg praćenja kakvoće zraka u Slavonskom Brodu, koja je jučer objavljena, potvrdila je da Brođani udišu zrak treće (najniže) kategorije. U Zavodu za javno zdravstvo ističu da prekoračenja dozvoljenih koncentracija čestica mogu pridonijeti i razvoju karcinoma pluća

Postrojenja u bosanskobrodskoj Rafineriji stara su 60-ak godina i pretrpjela su velika razaranja tijekom rata u Bosanskoj Posavini, a ovo je u zadnjih mjesec dana već drugi požar koji je buknuo u Rafineriji nafte. .Jedan od pogonskih radnika rafinerije, koji je govorio za Avaz pod uvjetom anonimnosti, kazao je da je cijela rafinerija mogla otići u zrak jer je požar izbio na pogonu 06, a mogao je zahvatiti vodikovu peć i prenijeti se na kompletnu rafineriju.
radio slavonija

Post je objavljen 28.01.2011. u 09:55 sati.