Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Pozdrav vijeću za elektroničke medije

Većina medija u lijepoj našoj je u kurcu, a elektronički mediji even more so. Međutim, od svih huškačkih, rasističkih, šovinističkih tekstova na raznoraznim portalima, od svih anonimnih govora mržnje, otvorenih poziva na nasilje, agencija za elektroničke medije izvukla je tekst kojeg prenosim u cijelosti:


Autor: Hrvoje Marjanović, preneseno sa index.hr

PONEKAD se čini kao da funkcija Glasa Koncila nije isključivo bavljenje vjerskim temama ili promicanje ekumenskog duha već i stvaranje izuzetno zahvalnog i komičnog materijala za onaj sekularni dio medija. Ta briljantna umotvorina Kaptola vremenom se prometnula u pravi vrutak sulude zabave koji je, priznat ćete, daleko interesantniji od svega što su Grubnić, Pokos ili Lambaša u stanju smandrljati, a vezano je za seks ili modu.

Kada se Glas Koncila dohvati seksa, cijela Hrvatska trebala bi slaviti jer možete biti sigurni da će biti riječ o nečem totalno spaljenom i revolucionarnom. Mnogi među nama pretjerano su kritični kada se ovi dobri ljudi upuste u takve rasprave, vođeni Biblijom i svojim pretpotopnim viđenjima ljudske seksualnosti, ali to je pogrešan i tako nekršćanski stav. Pustite ih da učine dobro djelo, obraduju nas darom smijeha i ne sputavajte ih jer moglo bi se dogoditi da to počnu činiti rjeđe. Shvatite ih, Biblija je za njih svojevrsna kombinacija "1000 zašto, 1000 zato" i "Kama Sutre", knjižurina iz koje izvlače teorije o minicama, masturbaciji, bijeloj tvari čije čestice ostaju među zubima, pa čak i lotu, Olimpijadi, hipnozi i estetskim operacijama. Pa kako se ne nasmijati kada u Glasu Koncila pročitate rečenicu: "Nije zabranjeno upotrijebiti i zube, ali mnogi vjernici iz poštovanja radije progutaju da koja čestica ne bi zaostala među zubima". Posljednji puta takvo smo što imali prilike pročitati u Teenu, kada je neka usplahirena tinejdžerka postavila pitanje vezano za oralni seks. Ljudi, Glas Koncila je čisto zlato i pustite ih da rade svoj posao.

Mini suknja, duga noga, mala moja ljutiš Boga

Mnogi tvrde da Crkva nije "in" ili da je neusklađena s modernim kretanjima, ali takve ludosti pričaju neznalice i vječito nabrijani agnostici, ateisti i komunjare. Čak i oni koji nikada nisu do kraja poslušali niti jedan modni savjet Fashion Gurua, jer vjeruju da ručni sat nema dovoljno vremena za te papazjanije, trebali bi pročitati stav Crkve o minicama jer to je sranje "off the hook".

Morate se zapitati koja se točno poslanica bavi ovim vječnim pitanjem moralne ispravnosti dopičnjaka. Poslanica Galaćanima? Poslanica Kološanima? Je li Pavao spomenuo minice u dijelu u kojem odvraća vjernike od prostota? Muče li Boga i modna pitanja, a ako ga muče, koji je njegov stav o tragikomičnim hipsterima koji nose velike naočale s debelim okvirima iako nisu slabovidni već samo slijepi za to koliko smiješno izgledaju noseći medicinsko pomagalo bez opravdanog razloga? Tim modnih stručnjaka morao je ozbiljno uroniti u istraživanje i razmotriti kako i u kolikoj mjeri iskustva naših starih primijeniti na suvremene probleme. Na svu sreću, kada izvor ideja presuši, uvijek si možete postaviti pitanje što bi učinio ili, u ovom konkretnom slučaju, obukao Isus?

Pusti to iz ruke... Bog te gleda!

Masturbacija je uvijek tema dana, a pitanje "činim li grijeh ako šamaram majmuna" opterećuje mladi um još od vremena kada su majmuni sišli s grana, uspravili se i izmislili Boga da bi divljake doveli u red. Stotine tisuća besposlenih svećenika i zbunjenih drkadžija koji osjećaju krivnju kada ruku spuste ispod "ekvatora", svih su nam ovih godina pružili toliko zabave da to ne bi mogli strpati ni u milijun Facebook statusa.

Mnogi su bili ljutiti kada su pročitali da je stručnjak iz Glasa Koncila odgovorio "sapunanje mačora je grijeh", ali stavite se na trenutak u njihove sandale. Bilo bi apsolutno neodgovorno takvom čovjeku reći: "Bog na dnevnom redu ima masovna ubojstva, poplave, ratove, genocid i Justina Biebera. Prestani biti egocentričan jer tvoj napaćeni kurac ipak nije toliko bitan da bi se našao na Njegovoj listi prioriteta". Iako zvuči logično, takav je odgovor jednostavno nedopustiv. I to ne samo iz očitih razloga.

Naime, osobi koja se od masturbacije suzdržavala možda osamnaest, možda dvadeset i pet, a možda čak i četrdesetak godina ne možete samo tako odriješiti ruke jer manijak bi se mogao odmetnuti, totalno podivljati i nauditi sebi, a možda čak i drugima. Takav neiživljeni pojedinac, osokoljen i odjednom Bogu mio, u ponedjeljak bi mogao zgrabiti spolovilo, otkriti da je riječ o igri koja čovjeka zarazi kao "Angry Birds" i ne puštati ga iz ruku do kraja tjedna. U nedjelju bi ga vjerojatno pronašli na psihijatriji, zavezanog za krevet, sa zauvijek upropaštenim genitalijama umotanim u zavoje. Odgovor "postizanje spolnog užitka izvan normalnog ljubavnog odnosa nije u redu", sasvim je dobar i razuman odgovor. Pogotovo za one koji takva i slična pitanja šalju na adresu Glasa Koncila.

Sve u svemu, naučili smo da je ovaj tip humora neprocjenjiv i da ekipa iz Glasa Koncila može biti izuzetno duhovita, pogotovo kada to ne žele, ali isto tako, morali bi pripaziti i da njihove ludosti ne završe u rukama djece jer tko zna kako bi sve to moglo utjecati na mladi um u razvoju. Jadna djeca neće shvatiti koliko je sve to ustvari smiješno.Slažem se. Uistinu strašno...

No, ovi pritisci iz vijeća za elektroničke medije ni najmanje ne čude, pogotovo kad uzmemo u obzir da u posljednje vrijeme gotovo da ne može proći neka informativna emisija bez da glas spikera odmjerenim glasom pročita demantij koji se tiče Nj. P. V. (Njenog Premijerskog Veličanstva) Jace Zapisničarke...

Dragi članovi vijeća za elektroničke medije (poimenice: Zdenko Ljevak, Ernest Strika, Damir Hajduk, Ljubomir Stefanović, Zdravko Kedžo, Marija Udiljak i Olga Ramljak): imenovani ste da biste obavljali častan i odgovoran posao. Ne gubite vrijeme na pizdarije, elektronički mediji su puni puno gorih tekstova, a Nj. P. V. neka bodove kod Miklenića i Glasa koncila ne zarađuje preko Vas...


Post je objavljen 25.01.2011. u 21:16 sati.