Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. siječnja 2011. godine

Image and video hosting by TinyPic

U svjetlosti odaziva

Iz blagoslova Gospinih riječi teku slapovi Gospodinova milosrđa, blagost svjetlosti vječne i dašak nebeske zbilje, svježina i čistoća ljubavi iz koje smo stvoreni i prema kojoj stremi čežnja naših srdaca. Gospin je glas radost pročišćujuća, žubor žive vode što ozdravlja umorne i prezrene, melem koji liječi ranjene i zalutale, utjeha iz koje sipi ljepota Božjeg obećanja. Njezina nazočnost otklanja nesigurnosti i sumnje, pred njezinim pogledom bježe mrakovi i sjene, rasplinjavaju se strahovi i kopne zebnje, malodušnost ustupa mjesto jasnoći i odlučnosti, a snaga vjere, kao blagi povjetarac, prožima i čisti zapuštene odaje duša, otklanja mulj iz krvotoka onečišćenih srdaca i tjera nejasnoće iz osjećaja i misli. Prečista nas, pokazujući nam Isusa, bodri u ustrajnosti, jača u mudrosti i obnavlja u nadi. Jer ona je Majka nade, u njoj je sažeta istina Sinovih riječi, iz nje se na nas prosipa svjetlost punine, iz njeina Bezgrješnog Srca teku darovi Duha Svetoga, ona je Kraljica neba, ali i Škrinja zavjetna u kojoj je nebo nastanjeno. Po njezinu uzoru, poniznosti i poslušnosti, Bog će obnoviti svijet i podariti mu neraspadljivost čistoće Marijine, ljepotu one koju je, prije Adama i Eve, stvorio na svoju sliku, one po kojoj je postao čovjekom i u čijem su Srcu začete sve naše duše.
U bitki koja traje, u boju koji se bliži svome završetku, obučava nas i predvodi Majka Gospodinova. Pomaže nam da se okrenemo svjetlu, da sa sebe stresemo nakupine tame, da čvrsto prionemo uz Crkvu koju ni vrata paklena neće nadvladati, da se ljubavlju suprotstavimo knezu mržnje, da nepokolebljivo ostanemo na kulama nade kojima su temelji u njezinu Srcu, da se nikoga i ničega ne bojimo jer naše je oružje ljubav, a ne strah. Poziva nas da mislimo na vječnost da bismo jasnije spoznali ispraznost svijeta, brže prepoznavali mamce i lakše otklanjali zamke skrivene na putu. Jer laž, ma kako se upirala, nikada ne može nadvladati istinu. Ona je trulež, mrak i prokletstvo, stablo na kojem rastu plodovi vječne smrti, očaja i beznađa. Ona bježi pred zrcalom savjesti i sklanjajući se u dubinama tmine, preobražava se u još gušću kaljužu mraka. Ma kakvom se svjetlošću zaodijenula, ne može prekriti hladnoću, raspadljivost i smrad koji iz nje zrače.


Image and video hosting by TinyPic

Dok svijet, isprepadan i dezortijentiran, bijegom od samoga sebe, tone u duboku učmalost, nesigurnost i strah, znakovi vremena zvone na uzbunu. Dok isprepadani slijepo vjerujemo podgrijačima lažne nade, uvlačeći se u ljušture sebičnosti, oko nas lete mjehuri laži, množe se slike privida i buja korov ovisnosti. Neznanje postaje znanje, buka biva tišina, rika zamjenjuje glazbu, crno se proglašava bijelim, lukavost zasjenjuje poštenje, razvratnost poprima atribute čednosti, a čovjek, radi kojega je sve stvoreno, postaje objekt stvari. Prognozeri ne mogu pogoditi kakav će biti sutrašnji dan, ali zato nepogrješivo pogađaju modu odijevanja za iduću godinu, a još točnije znaju da će, recimo, za tri godine poskupjeti zelena salata. Spolovi su postali polovi, darovani svijet vlasništvo pohlepe, obiteljski život kohezija koja se razara jer je kamen smetnje na ravnom i glatkom putu pustoši. A tek narodi, velika prepreka u jednoobraznoj izgradnji novoga doba i novoga jezika. Veličaju se petokrake zvijezde, ali se zato neprikriveno progoni Križ Gospodinov. Laž mrzi Istinu, a s obzirom da se uvukla u sve pore života, da sve pred sobom razara i nemilice ruši, sve zamagljuje i zasjenjuje, teško je oku, nenaviklom na svjetlost, u njoj prepoznati kneza propasti. Još kad povjeruje prevrtljivoj ljudskoj naravi i manipuliranom znanju, onda preostaje jedini put koji vodi u dragovoljno uzništvo.
Gospa, doduše, zmiji satire glavu, ali joj je itekako potrebna naša pomoć, naše povjerenje, naša predanost, iskrenost i otvorenost. Ne bije ona bitku za sebe, već za dječicu, za naše dobro, za spas naših duša, za život u punini, za obećanje koje primosmo od Gospodina. Hoćemo li služiti Isini ili se prikloniti ocu laži, hoćemo li slijediti Kraljicu mira ili prijeći na protivnikovu stranu, hoćemo li slušati neprijatelja od početka ili slušati glas što nas doziva s Brda spasenja? Hoćemo li zasjati u svjetlosti odaziva ili pobjeći u rupa lažne sigurnosti u kojoj vreba zmija otrovnica?
Majka nade je uporna i ne odustaje od svog nauma i Božjeg plana. Bodri nas, tješi i nagrađuje. Zahvaljuje svima, a pogotovu onima koji su se odazvali njezinu pozivu. Obećaje nam da će radost zavladati svijetom, a mi joj vjerujemo jer iz nje progovara istina, iz nje zrači svjetlost Duha Svetoga, Onoga koji je mnoge u Međugorju promijenio i plamenom ljubavi obnovio one koji su se odazvali Gospinu pozivu. Hvala brižnoj Majci i Presvetome Trojstvu!



Post je objavljen 25.01.2011. u 20:00 sati.