Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PET BIVŠIH VATROGASACA DOBILO SPOR PROTIV GRADA PLOČE

DUBROVNIK

Drugostupanjskom presudom Županijskog suda u Dubrovniku u najvećemu je dijelu potvrđena prvostupanjska presuda Općinskog suda u Metkoviću prema kojoj Grad Ploče mora petorici bivših vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Ploče isplatiti više od milijun kuna.

Petorica vatrogasaca iz Komina i Staševice tužila su Grad Ploče radi isplate plaća od listopada 2002. do svibnja 2004., kao i troškova prijevoza za tri mjeseca. Grad Ploče je po odredbama Zakona o vatrogastvu morao osnovati Javnu vatrogasnu postrojbu i preuzeti vatrogasce zatečene u Pločama, koji su prije toga bili u nadležnosti MUP-a.

U Gradu su tada tvrdili da je problem nastao kada je vatrogascima ponuđena plaća umanjena za 15 posto u odnosu na onu koju su imali u MUP-u.Jedan broj članova JVP-a je to prihvatio, a petorica su odbila i pokrenula sudski postupak u kojemu su uspjeli ishoditi preuzimanje ovrhom, odnosno presudom Županijskoga suda u Dubrovniku iz veljače 2004., pa rješenjem o ovrsi iz ožujka iste godine, a tadašnje Gradsko poglavarstvo preuzelo ih je dva mjeseca nakon toga.

Tada su stavljeni na raspolaganje kao neraspoređeni na mjesec dana, a istekom toga roka prestao im je radni odnos.Nakon višegodišnjega spora Općinski sud u Metkoviću je lani u travnju donio presudu u korist vatrogasaca, koju je Županijski sud u Dubrovniku u najvećem dijelu potvrdio.Pitanje je koja će područja iz proračuna biti umanjena zbog ove sudske odluke i hoće li odgovarati oni koji su grubom nepažnjom prouzročili štetu Gradu?
slobodna dalmacija

Post je objavljen 23.01.2011. u 11:26 sati.