Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

TREBINjSKI VATROGASCI DOBILI NOVO VOZILO

TREBINJE

Ovih dana, vozni park Teritorijalne vatrogasne jedinica Trebinje bogatiji je za još jedno vozilo.Riječ je o specijalnom vozilu marke Landrover Defender koji će prema riječima zapovjednika ove jedinice Miodraga Batinića mnogo značiti u budućem radu.
Image and video hosting by TinyPic
Ističući da trebinjski vatrogasci nisu do sada posjedovali slično vozilo, Batinić je dodao: „U pitanju je lako navalno vozilo. Njime se može pristupiti i požarima na otvorenom, odnosno šumskim požarima u teško pristupačnim područjima. Vozilo može poslužiti i pri tehničkim intervencijama ili kao tunelsko vozilo. S obzirom da ima jaku pumpu i jak usisni vod može se koristiti i za ispumpavanje vode iz potopljenih područja, podruma ili kuća“.

Prema riječima zapovjednika Batinića, zbog svojih osobina i s obzirom da do sada jedinica nije imala klasično šumsko vozilo već koristila cisterne koje su se sporije probijale do nekih područja, ovo vozilo bi u narednom periodu trebalo povećati efikasnost borbe protiv šumskih požara.Pomenuto vozilo plaćeno je 55.926 KM, a inače, Teritorijalna vatrogasna jedinica u toku 2010. godine imala je ukupno 407 intervencija, dok je na gašenju požara pojedinačno je sudjelovalo 1209 vatrogasaca.
trebinje

Post je objavljen 23.01.2011. u 09:00 sati.