Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oversoul

Marketing

Zdjela života...

Gledam kroz staklenu zdjelu do pola napunjenu vodom, i unutar nje pliva zlatna ribica, zadovoljna, barem tako ja mislim...
Kažu da ribice imaju memoriju od 3 sekunde, i nakon toga jednostavno zaborave da su bile uplašene, gdje je hrana, što su radile.
Baš me zanima kako ribica percipira Boga kad ga zamjeti s one strane stakla...Dal uopće shvaća da je staklo ono koje je sprječava da shvati iako je prozirno ili, sav njezin svijet je sadržan u toj zdjeli po principu ima hrane/nema hrane?!
I onda se prepadne jer vidi "sjenu" promatrača nad sobom i vrti, vrti 3-4 kruga pa stane i zaboravi jer sjena postane dio nje. Odmakneš se zdjele, sjena nestane, a ribica opet 3-4 kruga i opet zaboravi.
Tako i čovjek, pliva po svojem životu, vrti se u krug, ima hrane/nema hrane i prepada se povremeno, pa zaboravi, pa opet se prepadne pa opet zaboravi i tako iz akvarija u akvarij.


Soulfinder odgovara :

Kada napraviš dovoljno krugova, kada se prestaneš hraniti jer hrana ti nema okusa tada ćeš stati i prestati se bojati sjena iznad sebe. Tada ćeš vidjeti svijetove izvan svoje zdjele i tada počinje putovanje... Izdrži... Hrabrosti



Uploaded with ImageShack.us

Post je objavljen 22.01.2011. u 12:02 sati.