Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VARAŽDINSKI VATROGASCI PROŠLE GODINE 106 PUTA GASILI POŽAR

VARAŽDIN

Sveukupno je zabilježeno 582 intervencija u raznim situacijama na području grada i županije
Image and video hosting by TinyPic
Pripadnici varaždinske Javne vatrogasne postrojbe su tijekom protekle 2010. godine imali ukupno 106 intervencija gašenja požara, što je manje nego godinu ranije, kada su varaždinski profesionalni vatrogasci zabilježili ukupno 127 požarnih intervencija. Kada se broju intervencija na dojave o požarima pribroje i takozvane tehničke intervencije na građevinama i prometu, intervencije u nezgodama te usluge koje su obavili pripadnici JVP Grada Varaždina, dolazi se do ukupnog broja od 528 događaja na kojima su varaždinski profesionalci intervenirali, odnosno sudjelovali tijekom protekle godine. Od toga je 436 intervencija bilo na području Grada Varaždina kao temeljnom području djelovanja ove vatrogasne postrojbe, dok su se 92 intervencije odnosile na druge sredine na području Varaždinske županije.

Od ukupnog broja požara na kojima su tijekom 2010. godine intervenirali pripadnici JVP Grada Varaždina, tek su dva bila na ivanečkom području, a svi ostali (104) su se odnosili na Varaždin i njegova okolna naselja. Od ukupnog broja požarnih intervencija tijekom protekle godine, 47 se odnosilo na gašenje požara na građevinama (33 stambene i 8 gospodarskih), 48 puta požar je gašen na otvorenom prostoru, pri čemu su najviše gorjele šikare i slično nisko raslinje, a nije zabilježen niti jedan šumski požar, dok je 11 puta gašen požar na prometnim sredstvima u cestovnom prometu.

U kategoriji tehničkih intervencija, varaždinski profesionalni vatrogasci su tijekom prošle godine 11 puta intervenirali u nezgodama, dok su 68 puta sudjelovali u intervencijama na različitim građevinama. U 28 slučaja bilo je riječ o prisilnom otvaranju stanova, 13 puta su vatrogasci obavili spašavanje iz građevine, dok se 20 intervencija odnosilo na ispumpavanje vode iz objekata.
varaždinske vijesti

Post je objavljen 21.01.2011. u 12:00 sati.