Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ninamemis

Marketing

Miramare na filmskom festivalu u Cannesu

Animirani film “Miramare” studentice Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na filmskom festivalu u Cannesu



Pogled na mediteransku granicu Europe gdje turisti dolaze u potrazi za opuštanjem, a 'ilegalni' se imigranti bore za bolji život. Izlazeći iz strogo određene turističke zone, dvoje švicarske djece ubrzo otkriva da se stvarnost izvan kampa uvelike razlikuje od do u detalja organiziranog života u kampu. Olujom koja se nadvije nad kampom nestaju skoro sve razlike između bogatih i siromašnih. U beskrajnom toku svjetala autoputa obitelj juri natrag u sigurnost domovine.

Animirani film “Miramare” Michaele Muller, studentice Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, uvršten je u selekciju filmskog festivala u Cannesu, u program studentskih filmova Cinefondation. Miramare je vizualno originalno ispričana priča, film sugestivne uporabe zvuka. Ritmični ples između figurativnog i apstraktnog uvlači gledatelja u tajanstveni svijet, priča je smještena na granice europskog Mediterana gdje turisti dolaze na opuštanje i odmor, dok se ilegalni imigranti bore za život.

Michaela Muller švicarska je državljanka, a s ovaj animirani film je nastao kao njezin diplomski rad na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od izlaska u javnost, film postiže izniman uspjeh na najuglednijim međunarodnim i domaćim filmskim festivalima.
Diplomirana nastavnica slikarstva i kiparstva bavila se videom i filmom kao amaterka. Nakon diplome u nastavničkom smjeru slikarstvo i kiparstvo, odlučila se baviti animacijom, i to na svoj način, izvan Švicarske. Tražeći pravu okolinu, i iskrenu kritiku našla se na Akademiji u Zagrebu.



Photobucket


Režija i scenarij: Michaela Müller
Direktor fotografije: Michaela Müller
Animacija: Michaela Müller
Glazba: Fa Ventilato
Dizajn likova: Michaela Müller
Dizajn zvuka: Fa Ventilato, Michaela Müller
Storyboard: Michaela Müller
Producent: Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb u suradnji sa Zagreb filmom

Nagrade:
- Najbolji studentski film, Festival hrvatskog animiranog filma, Zagreb, 2010.
- 63. međunarodni filmski festival u Cannesu - Cinéfondation, 2010.
- 50. međunarodni festival animiranog filma u Annecyju - službena selekcija -
kratkometražni filmovi, 2010.

Post je objavljen 13.01.2011. u 00:01 sati.