Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

LJUBAZNA MASKA POSTOJANJA



slika: digital art


Zaustavi me na tren, izvuci iz mene onaj tračak svjetlosti koji već odavno spava i zaboravljen je u zadnjoj pretkomori srca koje opet neujednačeno preskače svoje dobro poznate ritmove, a kao nitko drugi ti znaš staviti zapreku pred moju tamu i usmjeriti je dalje od pravca kretanja duše.

Ostala sam blijedog lica i ledenog daha stajati na mjesečnoj stazi koja me odvlačila u moje bezdane, tišina se igra i zlatnim notama umiruje ove vihore koji opet dolaze iz beskraja i razapinju me daljinama, a ja u nepostojećem zrcalu svijesti pregledavam konture mog lica, dok se iznad grada naginje nebo sliveno sa Dušom i oduzima slovo po slovo tvog imena.


slika: digital art

Kako bih te rado zadržala u toj razlomljenoj liniji na dlanu i protumačila znakove neba koje mi nije naklonjeno baš ovih dana!

Zaboravit ću one stare kletve, proći ću i večeras kroz bijele magle koje su se kao koprene rasule iznad mog balkona prekrivajući drveće pa se čini, vjenčanje li je to Mjeseca i Noći ili je meni vrijeme opet u snove poći?


slika: digital art

Ispod maske ljubaznosti Duša teško diše i opet se oduzima sama od sebe, luta kroz bijele magle, sanja o čudnom plemenu koji živi u neprohodnim šumama nježnosti i zaustavlja se baš tamo gdje je Longinovo koplje probilo bedro i gdje se razlila krv boje ruže.

Još uvijek tu zastanem kad dodirnem to bolno mjesto na Duši i umirem svaki puta u sjećanju na ljubaznu masku postojanja.


napisano 20.1.2011. u 13h, na portalu Magicus, a iz 1. zbirke "Sjena duše"
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=56929

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=69992

inspiracija za ovu pjesmu mi je bila ova rečenica: „Zagrlili smo sunčani trag sliven u tajanstvenu spiralu genoma tvoga života, pozdravili dan zvonkim osmijehom srca i poželjeli dohvatiti kraj duge koja se iskrila iza horizonta jesenjih kiša.“

- Rastopljeno vrijeme, autorica: Dijana Jelčić: http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=56924


http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-28-9
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 03.11.2021. u 09:35 sati.