Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akkoalli

Marketing

Ovim putem želimo obavjestiti sve uključene u potragu za S.R.-om kako je ista obustavljena u 16.40 h, 9. siječnja 2011. Slijedi kompletan izvještaj Gl. zapovjednika združenog stožera GSŠICPP i KZ GSS:

PRIJAVA NESTALOG, POTRAGA I OBUSTAVA POTRAGE ZA S.R.

"Dežurna ekipa KZ GSS-a dobila je u 11.45 poziv od V.V. i prijavu nestale osobe na strateško-manevarskom području između PD Risnjak i PD Grafičar. Prema riječima V.V. izgubljena osoba je njezin zaručnik S.R. kojem se zagubio svaki trag nakon "momačke večeri", odnosno "svojevrsnog dnevnog dodatka momačkoj večeri", održane u PD Risnjak u noći s 8. na 9. siječnja. V.V. je više puta pokušala stupiti u kontakt mobitelom sa S.R.-om, no što zbog lošijeg telekomunikacijskog signala, što zbog pretpostavljenog psihofizičkog stanja S.R.-a nakon slavlja, ti pokušaji nisu se realizirali. V.V. i S.R. planirali su se istog dana (9.siječnja), načelno naći u PD Grafičar no to, prema riječima V.V. nije izrijekom potvrđeno od strane S.R.-a. Obzirom na moguće motive nestale osobe, komanda stožera odlučuje poslati glavninu svojih snaga na spomenuto područje, u širem rasponu oko planinarskog puta između PD Risnjak i PD Grafičar...



Nestala osoba zadnji je put, prema riječima jednog od slavljenika spomenute momačke večeri, viđena na terasi 9. siječnja (!?), i to u neprecizirano vrijeme, ispred PD Risnjak, a potom, prema riječima iste osobe, kreće najvjerojatnije u PD Grafičar. Potonja osoba nije mogla odrediti vrijeme u kojem je S.R. krenuo put PD-a Grafičar, te nije mogla ocijeniti ni vremenski razmak između odlaska i same prijave o nestanku, a isto tako nije znala ništa o eventualnom stupnju alkoholiziranosti nestalog. Nestala osoba je, prema procjeni KZ GSS-a, obzirom na prijavljenu dob (oko 40 g.) i tjelesno stanje (105 kg), put od PD Risnjak do PD Grafičar morala prijeći za 20-30 min. umjerenog tempa hoda. Obzirom da se to nije dogodilo i da se na mobitel nestalog nitko nije javljao, obavjestili smo dežurne ekipe GSS-a na terenu, kao i specijalne pripadnike GSŠICPP da krenu u potragu. Nakon višesatne bezuspješne potrage nestali S.R. je prema riječima zaručnice V.V. poslao tek SMS nejasnog, ali pomalo uznemirujućeg sadržaja iz kojeg se, kako tvrdi V.V., moglo zaključiti da nestala osoba traži i očekuje pomoć.



PRONALAZAK NESTALOG S.R.

S.R. je u kričavo-crvenoj zimskoj jakni, blatnjavim hlačama (u stražnjem džepu pronađena etiketa alk. pića "Orahovac - voćni liker"), poderanog ruksaka ( u istom pronađene mokre čarape, uredno složena karirana dekica, te čep od graševine), omamljenog pogleda i ponešto zamagljene percepcije stvarnosti nađen u 16 h i 10 min u kesten-hrastovoj šumi nadomak zapadnog prilaza PD-u "Grafičar". Premda se više puta nije odazivao na svoje ime, na kraju se ipak sjetio o kome se radi, te mirno i staloženo prišao glavnom stožeru Štaba Izvršnog Centra Potrage za Planinarima.
Nakon identifikacijske obrade, S.R. je prepraćen od strane specijalnih pripadnika Gorske službe spašavanja u automobil gdje ga je čekala zaručnica V.V. koja je prijavila nestanak, a potom i potvrdila pronalazak izgubljene osobe. Pripadnicima GSŠICPP kao i komandnom zapovjedništvu GSS-a S.R. je pojasnio kako se uopće nije izgubio (!?), nego je od PD Risnjak do PD Grafičar krenuo zaobilaznim putem kako bi, citiramo izgubljenog, "što duže bio sam ne bi li tako dobio na vremenu potrebnom za koncentraciju na gravitaciju, uobičajene tokove života, a napose međuljudske odnose". Na inzistiranje glavnog zapovjednika potrage da pojasni sadržaj SMS-a koji je poslao zaručnici V.V. a u kojem, citiramo stoji "Ia imm ueliakih soblfma...", osoba za kojom se tragalo pojasnila je, opet citiramo, "da se tu radi o stihu jedne pjesme o traktorima..., a ne o pozivu u pomoć kako mu se pokušava implementirati." Zaručnica V.V. uvjerena je, pak, da je nestali zapravo pokušavao napisati poruku sadržaja: "Ja imam velikih problema" !!!

Što se tiče blatnjavih hlača u predjelu koljena, otekline s ogrebotinom na laktu, te poderanog ruksaka, nestala osoba je priznala da je nekoliko puta na putu izgubila ravnotežu i pala i to zbog, citiramo osobu, "neodržavanih zaobilaznih planinarskih staza zbog čega je cijelo vrijeme bilo sklizavo, grbavo, a ponegdje i mračno" (!?)...


Kako bilo, ovim putem zahvaljujemo svim, namjerno ili nenamjerno, uključenim subjektima u ovu uspješnu potragu na identifikaciji kretanja nestalog objekta-osobe, sudjelovanju u analizi dobivenih podataka iz same akcije potrage, te se ujedno ispričavamo zbog eventualnih neugodnosti izazvanih neočekivanim potezima nestalog S.R-a, kao i nepredvidivošću ishoda potrage"



/obavijest poslati svim medijima na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije, te PU Grada Zagreba, PU ZŽ-e, PD Risnjak, PD Grafičar, ekipama GSŠICP i KZ GSS, te privatnim licima uključenim u potragu za nestalim S.R./

Glavni zapovjednik Združenih Snaga GSŠICPP i KZ GSS-a,

M.S.
(uz dopuštenje V.V. i S.R.)

Post je objavljen 18.01.2011. u 20:22 sati.