Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sjenovitastranamoguma

Marketing

O borovima, o Bora-bori...ma ne, o borama !

Sjećam se dobro kakav je bio osjećaj danas kad sam došla doma. Nisam se osjećala nešto posebno dobro, a ni loše, onak srednje. Nitko me ništa posebno nije iživciral, (što ne znači da nije bilo razloga za to, ili to nisam primjećivala zbog krasnog vremena) ili sam sad mirnija kaj se toga tiče. Imam se ja čime za ispreseravat, ako mi dođe, ali to mi nije potrebno, iz upravo navedenog razloga. :)
Dođem tako ja kući,srknem malo kave od jutros, pa odem do kupaonice pogledat se u ogledalo. Kako mi kosa fajn izgleda danas, ni pojma nisam imala, aj joj da mi se još malo prošetat gradom...', pomislih al sam preumorna bila, samo sam htjela leć.

Prije toga skinut šminku, pa zna se što se dešava onima koje ne skidaju... Jezuš...what d fak...pogledam se u ogledalo još bliže,iz raznih kutova i udaljenosti, samo da izbjegnem ono nešto na što mi je ukazivalo umjetno osvjetljenje u kupaonici pod krivim kutem..
Jest da sam se namrštila, ali....čovječe, srce me zapeklo, ledena kugla u želucu. Osjećala sam se da mi cijela mladost prošla kraj očiju..hoću li odsad morati oduzimat brojke kad me pitaju za godine, za razliku od prije kad sam ih obično dodavala ...?
Zar je moguće da sam dobila bore preko noći...? Ili je to prokleto umjetno osvjetljenje? Nenaspavanost? Premalo vode pijem? Pojma nemam, ali dosad sam živjela u uvjerenju da ne moram brinut za to, da sam babyface a i ne pušim već odavno, jedem voće...i orašaste plodove...................
Potisnula sam.
Prolistala vijesti, blog, naletih na simpatičan post , telepatije li, o šminkanju. (Kako izgleda prosječna Hrvatica). Piše nešto o terakoti,a meni se odmah izlistali prizori i dojmovi koji su još netaknuti od jutros. Složila bi se s napisanim, a i dodala bi- zašto se masa ženski oblači za dan ko za disko? Kaj misle da nisu seksi, da ne mogu bit privlačne bez tone šljokica, volana, remenja i prstenja, perja, šećernih vodica i tko zna čega.
Ja se uvijek nekak pomalo pribojavam da nekome ne smrdim, ako recimo nisam isti dan oprala kosu ili ak sam stavila previše parfema, bez obzira kak jebozovno mirisao, nije nije mi ugodno ako moram uć u tramvaj ujutro kad su svi još onako pospani, i osjetljivi. Al možda im se sviđa, tko zna.
Ne događa se to meni baš često, uglavnom je to bilo zbog žurbe, sjećam se da sam jednom užasno kasnila, pa sam uzela kaput torbu i istisnula cijeli mlaz na vrat i odjurila na tramvaj. Mislim da je ženi koja je sjedila ispod mene pozlilo, stalno se nešto napinjala i trzala..bilo mi je malo neugodnjak, ali jebiga ima gorih vonjeva od toga..
I tak. Uvijek neki k. mislim da sam preveć našminkana, a uglavnom uopće nisam. Volim šminku, volim lijepo izgledati, volim crpiti sa ulice, uvijek rado čujem koji 'beauty tip' više, ali pojava koju je spomenuta blogerica pisala je meni tako poznata i uvjerena sam da je sve to točno što veli. Da je točno objašnjena kategorija, da su stvari neobično pravilne, bez obzira što se svi trudimo izbjeći pravit kategorije inače u životu, jer uvijek ima izuzetaka :))
Međutim, postoji neka pravilnost, neka veza između karaktera i fizičkog izgleda. Rezultat neukusa je seljački dojam, tak se kaže. Seljački. Previše šminke, ukrasa i fake kopija, možda čak i pravih.

No otkud taj izraz seljački? Jer ono što vidjeh su sve samo ne lica seljančica. If you nou what aj min... Ja mislim da autentične seljanke izgledaju lijepo. Ko jabuka rumena, tak bi naši stari rekli. Pogledajte na zdenka sir, omot. Kaj nije Zdenka bila baš lepa, zdrava puca. Kaj nije? Da je imala malo Bvlgarija, di bi joj bil kraj.




Post je objavljen 17.01.2011. u 19:53 sati.