Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

422. Velikogorički vikend-go-turnir


4. Zimski velikogorički turnir (16. 01. 2011.)

Bilo je onih koji nisu dolazili na turnire pričajući kako im subote nikako ne odgovaraju, a nedjelje da bi bile ok, te da bi tada mogli dolaziti. I prebacili smo ove naše turnire na nedjelju. I … rezultat toga je… da barem jedan od tih dođe… priče, priče… Naravno, svatko ima svoj život, i vrijeme, i odlučivanje. To je OK, ali što ja svemu vjerujem. Neki redovni u nedjelju ne mogu, pa se broj i smanjio. Vraćamo se njima na subote. Znači od slijedećg vikenda igramo vikend-turnire u Velikoj Gorici subotama.
Pojavila se inicijativa igranja slobodnih partija za rating. Nogu doći odigrati koju takovu oni kojima osgovara jedino igranje nedjeljom. Neka i provjere da li će biti.
Igrali smo u ‘Usponu’ u Matije Slatinskoga 4. Startali smo u 10:30, a završili u 14:15.
Došlo nas je samo šestoro, a to je taman za svak sa svakim u pet kola. Tako smo i igrali.
Vrijeme za razmišljanje je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez.
Partije su bile handicap po razlici u kategorijama umanjenoj za dva prednosna kamenčića, uz uvjet da se ne prelazi 6 prednosnih kamenčića. To znači da za izračun veće razlike igra se šest prednosti.
Pogledajmo konačno stanje turnirske tablice sa svim postignutim rezultatima.

Mj. Natjecatelj     Kat Gra  1   2   3   4   5  Bd SDS 
1. Smud Mladen 2k VGo 4+ 3+ 2+ 6+ 5+ 5 10
2. Jovičić Robert 2k Zag 5+ 4+ 1- 3+ 6+ 4 6
3. Lončar Zlatko 11k Zag 6+ 1- 5+ 2- 4+ 3 3
4. Ugarčina Marko 7k VGo 1- 2- 6+ 5+ 3- 2 1
5. Ugarčina Braco 15k VGo 2- 6+ 3- 4- 1- 1 0
6. Primetica Mirko 10k Zag 3- 5- 4- 1- 2- 0 0
Bilo nas je malo, ali je svatko odigrao pet zanimljivih partija.
Nakon diljeg nedolaženja ponovo su sa nama Mirko, a i Zlatko. Mirko je tu kao zamjena za Nikolu, koji je rekao da neće dolaziti najmanje mjesec dana. Razlog za to su mu vrlo slabe igre u subotu za rating. Možda Mirko i nije zamjena... možda je on svoj igrač.
Turnirom je ovaj puta prošetao Mladen igrajući relativno sigurno i bez rizika. Bilo je borbeno sa njegove strane, ali ne pod svaku cijenu. Pet partija i pet pobjeda za sigurno prvo mjesto i novu turnirsku pobjedu.
Robi je igrao često na granici sigurne igre. Odlučujuću partiju sa Mladenom u trećem kolu je igrao skoro imaginarno, ali izrazito borbeno. U toj partiji popadale su mu mnoge grupe.
Zlsatko, kao 11. kyu, što je ovdje bio najslabiji kyu, pobjedio je Bracu, Mirka i Marka i zauzeo treće mjesto. Kaže da puno igra na interneti. To mu valjda drži formu. Nadam se da ćemo ga češće viđati ovdje na turnirima, a i u igrama za rating.
Matko, kao i obično, je vrlo opasan igrač. Opustiti se protiv njega bi bila velika pogreška. Ovaj puta nije uspio protiv Mladena, Robija, a ni Zlatka.
Braco je iznenadio protiv Mirka, ali više ovaj puta nije išlo. Kod njega je vidljiv veliki napredak u kvaliteti igre.
Mirko je nakon jučerašnje iznenađujuće dobrih rezultata danas sve izgubio. To je čest slučaj prizemljenja nakon odličnog povratka. Sada treba upregnuti snage i raditi na iozboljšanju igre. Svi mi stariji smo prolazili takove faze.
Slijedeći 423. velikogorićki igramo u subotu 22. siječnja. Nadamo se da čete doći.
bl. Muradenu

Post je objavljen 16.01.2011. u 19:37 sati.