Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DAN S JOŽOM

VRBOVEC
Pierce CAFS.
Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke Zagrebačke županije i ove godine organizirala je u Vrbovcu obilježavanje obljetnice smrti pučkog tribuna Josipa Pankretića. Tradicionalna manifestacija „Dan s Jožom“ održana je u subotu, 15. Siječnja 2011. godine.

Uz obitelj pokojnog Josipa Pankretića okupili su se brojni gosti: potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić, ministar turizma Damir Bajs, župan Zagrebačke županije i predsjednik županijske organizacije HSS-a Stjepan Kožić, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, predsjednik vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček, gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović te drugi gosti. Najprije su na mjesnom groblju u Dijanešu položeni vijenci i zapaljene svijeće na grob Josipa Pankretića, a zatim je u župnoj crkvi sv. Vida služena sveta misa.

Nakon toga gosti su se okupili u Hotelu Bunčić na prigodnoj svečanosti. Najprije su nazočne pozdravili Dejan Jaić, predsjednik gradske organizacije HSS-a i zamjenik gradonačelnika grada Vrbovca te Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije i predsjednik županijske organizacije HSS-a.
Image and video hosting by TinyPic
Ovogodišnja , 13. Obljetnica smrti Josipa Pankretića tematski je bila vezana uz njegov veliki angažman u vatrogastvu kao predsjednika Vatrogasne zajednice Vrbovca i Zagrebačke županije te dopredsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice. Tom prigodom okupljenima se kratkim govorom obratio Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice. On se prisjetio svoje suradnje s pokojnim Jožom 1993. godine kad su se organizirale županijske vatrogasne zajednice te posebno naglasio njegov velik doprinos u vatrogastvu Hrvatske.

Nakon toga su uručene priznanja Hrvatske seljačke stranke Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije te vatrogasnoj zajednici Grada Vrbovca, priznanja su primili Željko Popović, Stjepan Ptiček i Slavko Povrlišek a uručio ih je Stjepan Kožić.

Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije već jedanaest godina nagrađuje najistaknutije pojedince i organizacije. Ove godine su priznanjem s likom Josipa Pankretića, rad akademskog kipara Vlade Radasa, nagrađene Mirjana Sluga iz Brdovca i Nada Rulek iz Mićevca. Zlatnu značku s likom Josipa Pankretića dobio je Ivan Remenar, načelnik općine Rugvica. Priznanja im je uručio Josip Friščić.

Na kraju se je okupljenima prigodnim govorom obratio predsjednik HSS-a Josip Friščić. On se prisjetio detalja iz svoje dugogodišnje suradnje i prijateljstva s pokojnim Jožom. Istaknuo je njegov veliki angažman u vatrogastvu.Svečanost je vodio vrbovečki novinar Dragan Vicković a za glazbeni ugođaj pobrinuli su se tamburaški sastav „U dobrom društvu“ te Ivana Blažinović.
vrbovec

Post je objavljen 16.01.2011. u 12:00 sati.