Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thekarambol

Marketing

Dalibor Bartulović Shorty i Vladimir Bakarić Vas pozivaju na promociju knjige

Image and video hosting by TinyPic

"Iz blata" je književni prvijenac popularnog repera Dalibora Bartulovića - Shortyja i deseta knjiga višestruko nagrađivanog pisca za djecu i mlade, te frontmena grupe the Karambol, Vladimira Bakarića.

Dvojici umjetnika i, prije svega, prijatelja, ovo je već treća suradnja – nakon pjesme “Ne vjeruj mi", sa Shortyjevog albuma "Veličina ...nije bitna", i pjesme "Svirepo i brutalno", s istoimenog albuma grupe the Karambol, okušali su se i u proznom književnom obliku.

Image and video hosting by TinyPic

Knjiga izlazi 17. siječnja 2011. godine u izdanju Matice hrvatske, ogranka u Vinkovcima, u popularnoj i priznatoj biblioteci za djecu i mlade "Grafiti".

U ovom romanu za mlade, na 160 tvrdo ukoričenih stranica, prikazane su zgode i nezgode mladog Vinkovčanina i društva u kojem se kreće, te vjerno oslikano jedno vrijeme koje je obilježilo kraj devedesetih u Vinkovcima. No, iako se većina radnje događa u ovom gradu, priča je univerzalna, te će svi budući čitatelji u njoj moći pronaći dio svijeta koji ih okružuje.

Svojevrsna je ovo poluizmišljena biografija repera Shortyja, a pisci vješto koriste stvarne događaje iz života i kombiniraju ih sa izmišljenim, te time knjigu čine izuzetno napetom i zanimljivom.

Uz to, svaka je rečenica romana prožeta humorom,a sve zajedno zaokruženo sjajnim vinjetama i naslovnicom urnebesnog Dubravka Matakovića.

Konačnu ozbiljnost romanu daje urednica knjige, prof. dr. Ružica Pšihistal, koja ju je uobličila u vrijedno i, nadamo se, izuzetno čitano djelo.

Knjiga izlazi uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Post je objavljen 16.01.2011. u 11:06 sati.