Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ateizam

Marketing

Beatifikacija za zločin protiv čovječanstva



Uploaded with ImageShack.us


Papa Ivan Pavao II biti će beatificiran 1.svibnja ove godine, dakle baš na Praznik Rada. On je jedan od rijetkih, čak mislim uz Majku Terezu jedini, koji će biti beatificiran u tako kratkom roku. Sve me to i ne bi uopće tangiralo, kada ne bih bio svjestan da je razlog tako brze beatifikacije čisto političke prirode.
Kao što svi znamo Crkva se, za razliku od Isusa Krista, uvijek lizala sa plemstvom, pa je kao takva bila sklona klasnim društvima. Razlog tome vidljiv je i danas, jer se Crkvi "vraća" imovina, a ona za uzvrat dozvoljava svekoliku pljačku društvene imovine i pretvorbu našeg u njihovo, a Crkva je jedna dio "njih". Dakle, Crkva se dobro uklopila u kupnju za "jednu kunu", je za šutnju o toj nepravdi ubire svoj "harač".
Sustav u kojem se oduzelo bogatašima da bi se osigurao život dostojan čovjeka za sve, nije bio dobar za nekolicinu kojima se oduzelo, a Crkva je spadala među njih.
Papa Ivan Pavao II bio jedan od najvećih, ako ne i najveći, protivnik socijalizma, pa nije niti čudo što ga Crkva, tajkuni-skorojevići i njihove novine, dižu u nebesa. Pa upravo je on taj koji je izjavio da je komunizam najveće zlo. Ono što se ja pitam je; Na čemu bi njemu trebalo biti zahvalno stanovništvo Zemlje?
Trebali bismo mu biti zahvalni na tome što podržao pretvorbu mukom stečenog društvenog vlasništva u privatno vlasništvo nekih vozača kamiona?
Trebamo li mu biti zahvalni što je današnji interes poslodavca (danas privatnika) isključivo profit, a ne zapošljavanje svih građana, pa zato imamo brdo nezaposlenih?
Trebamo li mu biti zahvalni što je omogućio da se današnji poslodavci na zapadu ne boje "komunističke prijetnje", pa novac koji su im stvorili njihovi radnici, danas bez straha investiraju u Kinu i tako ostavljaju svoje ljude bez posla?
Trebamo li mu biti zahvalni za stigmatizaciju društva u kojem su svi imali pravo na besplatno školovanje, zdravstvo, krov nad glavom i zaposlenje?
Jednom rečenicom: Trebamo li mu biti zahvalni što je pomogao društveni interes podrediti privatnim interesima?
E, ja mislim da bi mu na tome trebali biti zahvalni Crkva, tajkuni, obitelj Žužul, odvjetnici i ini koji su se iz inozemstva vratili sa "majstorskim pekarskim ispitom", a danas imaju milijune, a da bi ga radnička klasa širom svijeta trebala prokleti!
Upravo stoga doživljavam kaoprovokaciju to što je za datum beatifikacije odabran Praznik Rada, jer je intencija te podudarnosti bacanje sjene na radnička prava. Katolicima će zacijelo biti sugerirano da umjesto prava radnika slave svetost jednog od glavnih svjetskih manipulatora 20. stoljeća.
Radnička prava i građanski neposluh treba zaboraviti i ovaj svijet pretvotiri u "muku koju vidi Bog" i koju će na nebu nagraditi!

P.S. Još par nebuloza: Drugo čudo zaslužno za njegovu beatifikaciju je navodno čudesno izlječenje neke francuskinje od Parkinsonove bolesti - nekom čudo, nekom sprdnja!

Post je objavljen 16.01.2011. u 10:00 sati.