Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skolabridza

Marketing

1.4.3. Tko je mrtvac ?

Ovaj tekst prati temu Nauči igrati bridž.

Posljedni licit je konačni kontrakt. Zna se koji je par pobijedio, koliko moraju uzeti štihova i koja boja je adut. Jedan igrač u pobjedničkom paru preuzima igranje za obje ruke. Igrač koji je prvi spomenuo konačni adut je izvođač. Protivnik sa lijeve strane izvođača atakira prvu kartu. Nakon njegove atake partner izvođača polaže svoje karte licem prema gore i mrtav je do kraja igre. Njegove karte svi vide za stolom, a izvođač kaže koju kartu treba igrati kad mrtvaca dođe red.

WNES
-PassPass1
13Pass3
Pass3 NTPassPass
Pass


U ovom primjeru konačni kontrakt je tri bezaduta za NS par. North je izvođač jer je on prvi spomenuo bezadut u licitu. Atakira njemu s lijeva East, a South je mrtvac i polaže karte na stol nakon atake. North mora napraviti najmanje devet štihova.

WNES
PassPassPass1
Pass3PassPass
Pass


Kontrakt je tri pik za NS liniju. Izvođač je South jer je prvi spomenuo pik. Mrtvac je North i on polaže karte na stol licem prema gore nakon što West atakira. South mora napraviti devet štihova sa pikom kao adutom da bi napravio kontrakt.

WNES
-122
Pass3Pass3
Pass4PassPass
Pass


Kontrakt je četiri herc za NS stranu. Izvođač je North jer je prvi spomenuo herc i mora uzeti deset štihova sa hercom kao adutom. East je na ataci, nakon što odigra kartu South je mrtvac i polaže karte na stol licem prema gore.

WNES
Pass11 NTPass
2PassPassPass


West je izvođač u dva karo kontraktu jer je njegova strana pobijedila u licitaciji. Mora napraviti osam štihova u karonu. North atakira. East je mrtvac.

Prethodni: Štihovi Sljedeći: Ponašanje


Post je objavljen 11.01.2011. u 09:00 sati.