Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OBJAVLJENA MONOGRAFIJA 85 GODINA VATROGASTVA U DEKANOVCU

DEKANOVEC

Svjetlo dana konačno je ugledala monografija „85 godina vatrogastva u Dekanovcu“ – projekt na kojem se u toj Općini, odnosno u tamošnjem Dobrovoljnom vatrogasnom društvu radilo nekoliko godina. Uz prisustvo općinskih te čelnika Vatrogasne zajednice Međimurske županije kao i dekanovskih vatrogasaca i mještana u subotu je u Društvenom domu održana promocija.
Image and video hosting by TinyPic
Među najzaslužnijima za objavljivanje djela koje će ostati trajna uspomena na sve koji su se u Dekanovcu bavili vatrogastvom, je autor tajnik DVD-a Dražen Krnjak. On se u taj poduhvat upustio bez ikakvog prethodnog iskustva u pisanju ili povijesnom istraživanju. -Monografija je doprinos očuvanju vatrogasne tradicije. Dobrovoljno vatrogasno društvo je najstarija udruga u Dekanovcu unutar koje se godinama odvijao sav kulturni i društveni život mjesta.

Monografiju smo planirali dovršiti 2010. godine, kada se slavio jubilej no zbog pojedinih okolnosti objavljena je sada. Pošto već čujem i neke „zle jezike“ želim istaknuti i da se odričem bilo kakvog honorara za svoj rad.Općinski načelnik Ivan Hajdarović u prigodnom je govoru podsjetio na velik doprinos svih nekadašnjih i sadašnjih članova DVD-a, a posebno na osnivača i dugogodišnjeg zapovjednika te svestranog umjetnika Florijana Andrašeca. Najveća nagrada mi je što je monografija tiskana, rekao je autor Krnjak. Monografija je uz potporu Općine i sponzora, tiskana u 500 primjeraka.
međimurske novine

Post je objavljen 11.01.2011. u 21:30 sati.