Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Rezultati 3. kola Liga-B - Europsko ekipno prvenstvo u gou


Igrano na internetu na Panda serveru


Još u utorak 04. siječnja je odigrano treće kolo Europskog ekipnog prvenstva u go za našu Ligu-B. Igrali smo meč sa Švedskom , a na trećoj ploči je došlo do pucanja veze tokom parttije na strani švedskog igrača. Od tada postoji nerješena situacija za taj slučaj i rezultat u tom meču nije konačan. Svi ostali mečevi trećega kola su kompletirani i evo ih:

Belgium – Poland 0-4
Croatia – Sweden 0-3 (1)
Slovenia – Israel 1-3
United Kingdom – Denmark 2-2
Spain – Austria 0-4

Redoslijed nakon nedovršenog 3. kola
1. Poland 10 bodova
2-3. Denmark, Austria 9 bodova
4. Sweden 8 (1) bodova
5. Israel 7 bodova
6. United Kingdom 6 bodova
7. Slovenia 5 bodova
8.-9. Belgium, Spain 2 boda
10. Croatia 1 (1) bod

Partije su krenule u 20:00. Redovno tada partije polako kreću, jer procedura nalaženja protivnika i uspostavljanje kontakta, te start partije uzima nešto vremena koje se ne registrira u vrijeme trajanja partije. Za to je predviđeno vrijeme od pola sata. U nekim slučajevima tehničke naravi tolerira se i nešto veće vrijeme za pokretanje partije. Ovaj puta su u našem slučaju aktivirana oba slučaja. Sead Bačevina na našoj trećoj ploči nije mogao ući u prostor predviđen za Europsko prvenstvo i dogovorio se sa protivnikom za igru u širem prostoru na kojem su svi korisnici IGS-servera. Potrajalo je to nešto duže i zahvaljujući razumijevanju švedske ekipe i njihovog igrača na trećoj ploči, partija je krenula. I, kako često bude, problem ne dolazi sam. U završnom dijelu središnjice pukla je Internet veza sa švedske strane i nisu mogli nastaviti partiju zbog krutosti programa u tom dijelu aktivnosti servera. Ostala je dilema, jer program je registrirao partiju Seadu. Postignut je , ne konačan , dogovor da nastave jedan dan kasnije ili da igraju novu partiju. Čeka se konačno rješenje.
Drugi poseban slučaj u startu se desio na našoj drugoj ploči. Vedran Vasiljević se nije pojavio i do danas neznamo o čemu se radi. Čudno! Za ovo nam po pravilima slijedi kazneni bod.
Na prvoj ploči je Slobodan Koncer izgubio nakon burne partije, a Lovro Furjanić na četvrtoj, čini se imao šansu, ali je u oskudici vremena donio neke krive odluke.
I dalje imamo slabu situaciju. Prijeti nam i oduzimanje jedinoga boda zbog nedolaska igrača na drugoj ploči. Ipak, nećemo u minus, jer ima nam se što oduzeti. Ustvari smo si sami to oduzeli. Da li je to slika stanja u našem gou?
bl. Muradenu

P.S, Večrras 11. siječnja igraju se partije A-Lihe 3. kolo. Jučer je Češka pobjedila Srbiju sa 3:1.


Post je objavljen 11.01.2011. u 15:20 sati.