Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sapunoteka

Marketing

Zeleni petak - Što sa zagorenim posuđem?

Obzirom da sam kao dijete odrasla uz odličnu kjigu "50 jednostavnih stvari koje djeca mogu učiniti za spas Zemlje", palo mi je na pamet da napravim sličnu stvar na ovom blogu. Svaki petak dočekat će vas jednostavan eko savjet, priča ili crtica.

Ovo je naša druga novogodišnja odluka. zubo
(Prvu možete poviriti ovdje, ako još niste vidjeli.)

Započinjemo nečim vrlo jednostavnim, a to je kako riješiti problem zagorenog posuđa na ekološki prihvatljiv način. Svim nespretnim i / ili nestrpljivim kuharima (čitaj: onima koji kuhaju iz druge sobe belj ) se dogodilo makar jednom da pougljene dno posude u kojoj kuhaju. Možda ste u teškim mukama ribali zagorene posude, ili ih čak bacili, a da niste bili svjesni kako je rješenje nevjerojatno jednostavno.

Eko savjet: U zagorenu posudu ulijte ocat (alkoholni ocat, vinsku kvasinu, ili limunsku kiselinu otopljenu u vodi) i dodajte vode. Zagrijte na vatri dok ne prokuha, te ostavite da se ohladi. Što je koncentracija octa jača, ili vrijeme stajanja duže, to će učinak biti jači. Zagoreni dijelovi odlijepit će se od posude bez ribanja (možda ćete trebati samo malo pomoći da se odvoje).

+ Tekućinu koja je ostala nemojte još bacati - prebrišite pločice njome, te tako uklonite kamenac i uživajte u sjajnim pločicama.

fino

Post je objavljen 14.01.2011. u 10:09 sati.