Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Šumski krug oko ljetnog kina

Jučer zatvorih kino-trilogiju, no vrag mi ipak nije davao mira - pisao sam o ljetnom kinu na Tuškancu, a sve na osnovu priče i fotki iz druge ruke, pa red je da to vidim i svojim rođenim očima! wink
I onda sam danas iskoristio lijep dan i poveo ženu i djecu na šetnju "šumskim krugom" oko ljetnog kina ... gledajući ovaj neobičan sunčan i topao dan kroz prozor osunčanog stana sve me je podsjećalo na sredinu ljeta, no izlazak iz stana je potvrdio da je to ipak bila varka, jak vjetar me je vratio u stvarnost, u "običan" dan siječanjske južine ... No, vjetar nas ipak nije omeo u našoj namjeri da provedemo bar 2-3 sata na friškom zraku i evo i kratkog izvještaja!

Što se ljetnog kina tiče, evo sadašnjeg stanja: radovi su, ajmo reć, na pola puta. Grubi radovi su završeni, no sad se očekuje "fina obrada". Nadam se da će sve biti gotovo do slijedećeg ljeta!


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Od kina smo se popeli stazom na brijeg, na neočekivanu zaravan kojom dominiraju dva asfaltirana platoa, čini se igrališta u nastajanju (vjerujem da su ugodna ljeti). A nude i podosta neobičan pogled na Mrkovu crkvu.


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Idemo dalje stazicom kroz šumarak prema Akademiji likovnih umjetnosti ... i usput susrećemo u šumi nedovršenu barku koja očito čami na tom suhom doku već desetljećima. Ovako u šumi djeluje kao nasukani kit! wink


Snimio: Vanja

Evo i Akademije ... ograda je srušena i nema zapreka za ulazak. Sa šumske strane zgrade je odlagalište "sirovog" materijala i "poluproizvoda" ... neki balvani su obrasli gustim slojem gljiva, drugi su tek ugrubo obrađeni, a tu su i kameni blokovi za one koji preferiraju tvrđe materijale ...


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Netko je ne tako davno čak i roštiljao odmah pored zgrade ... wink


Snimio: Vanja

... a neznane posjetioce dočekuje i strašna prijetnja sigurnosnim vibratorom koju je objelodanio neki od došljaka pristiglih sa šumske strane.


Snimio: Vanja

No, simpatična četveroprsta kamena ruka kod ulaza nas vraća u "civilizaciju" i umjetnost..


Snimio: Vanja

Izlazimo na Jabukovac i šećemo se pored lijepo uređene poljske ambasade ...


Snimio: Vanja

... egzotičnog pogleda na tornjeve katedrale ...


Snimio: Vanja

Iza zavoja je i vodovodni spremnik iz 1912. godine ...


Snimio: Vanja

... a preko puta napuštena zgrada bivše austrijske ambasade. Natpis, dvostruka vrata i naznake okoliša još uvijek podsjećaju da je ta zgrada vidjela puno bolje dane.


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja



Svratismo i do dječjeg igrališta na Tuškancu, klinci su jedva dočekali priliku da se iskaču po spravama, a mi odrasli smo zirkali uokolo, zanimljiva lijepa i neodržavana zgrada preko puta uvijek privlači poglede.


Snimio: Vanja

Za kraj, povikasmo još malo u paviljonu na južnom kraju parka, pozdravismo gospona Nazora i vratismo se na polaznu točku kroz šumu iznad "Saloona", klizalište je taman bilo u punom pogonu.


Snimio: Vanja

Post je objavljen 09.01.2011. u 22:21 sati.