Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

BRODSKI VATROGASCI U BORBI PROTIV ZAGORENOG RUČKA

SLAVONSKI BROD

U akciji na Mikrorajonu ekipa od 5 vatrogasaca je krenula u borbu protiv vatrene stihije. Ni u peti im nije bilo da će se borba pretvoriti u bitku sa filovanom paprikom.
Image and video hosting by TinyPic
Znamo svi da vatrogasci ne gase samo požar. Dobro činjenica je da su požar, borba sa šmrkovima i kantama protiv vatrene stihije primarna zadaća tih naoko hrabrih momaka, ali ima tu još što šta. Poznato je da se vatrogasce zove kad zapne mačka na drvetu, kada se kite borovi i vješaju reklame na bandere, babe ih zovu da maknu klizu ispred vrata što su im načinili prištavi balavci.

No da li ste znali da vatrogasci moraju paziti da domaćici ne zagori ručak. Vjerojatno NE. Nismo niti mi sve do neki dana kada smo primili izvješće iz DUZS-a Brdsko-posavske županije o aktivnosti toga dana.

Izvješće je teklo klasika i stereotipno. Čitavši ga pomislili smo da živimo u gradiću Peytonu. Samo je još falio cvrkut lastavica i zvuk proljeća uz čitanje, kad ono na samom dnu informacija o intervenciji brodskih vatrogasaca nam je zalijepila oči za papir.

U izvještaju je navedena vatrena situacija na Mikrorajonu gdje je izašla postrojba vatrogasaca zbog dojave o požaru u jednom stanu. Poslano je jedno vozilo s 5 vatrogasaca. Sirene su odzvanjale gradom dok se vatrogasni kamion brzinom munje probijao do Mikrića. Mrkih pogleda sa stegnutim šmrkovima u šakama, petorica odvažnih brodskih vatrogasaca je jedva čekala da stanu na rep vatrenoj stihiji koja prijeti nemoćnom građanstvu.

Kad su došli na poprište požara, vidjeli su kako iz stana huklja dim. Krenuli su u bitku svih bitaka da bi razočarani na licu mjesta vidjeli kako je doslovce izgorio ručak.

Ne moramo pomisliti kakve psovke u glavama brodskih vatrenih dečki su se motale kada su gledali u pougljenisanu filovanu papriku ali nas je izvješće nasmijalo. Cijela akcija je očigledno zabavila i dečke u DUZS-u koji nisu mogli odoliti i u svom službenom izvješću ne spomenuti sporni zagoreni ručak.
sbi portal

Post je objavljen 09.01.2011. u 09:42 sati.