Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Rundek Cargo Trio pokorio Tvornicu

Rundek Cargo Trio, Tvornica Zagreb - 17./18.12.2010.



Čudan ti je lik taj život. S nekim si kao susjed ili bar misliš da znaš sve o njemu ali te poslije iznenadi da tog svog susjeda uopće ne znaš.

Rundek meni naranvo nije nikakav susjed niti ga znam, ako ne računam par minuta razgovora s njim na telefon. Ali još od Haustora naovamo, pa mislim da svi mislimo da ga "znamo" :)


Uglavnom meni se s Rundekom desilo kao s tako nekim susjedom. Imala sam dojam da znam sve o njemu i da ništa novo zadnjih godina ne moram znati (uključujući glazbu, jer ipak je " on tamo nešto u svijet otišao kao Štulić i tamo nešto sviruckaju ili što li već"), on je uvijek "tu negdje" pa sada ako ti nije bio naj izvođač na kugli zemaljskoj onda se nisi niti posebno interesirao za njega.



Nisam mislila da znam što njegova posljednja beba radi (Cargo Trio) jer se nisam posebno interesirala dok nisam na koncertu sad u Tvornici čula nešto njihovih stvari stvari, pa je bilo ono: "aha, ovo je dobro, to znam". Fakat me može sram biti. Ipak je Rundek bitna osoba za našu scenu, iako malo si je sam kriv (ili njegov PR) za to stanje kako ga sad percipiraju u HR (ne više kao megazvijezdu) jer ipak vrijedi ona : "daleko od očiju, daleko od srca". Što je bezveze skroz.



Kako bilo, stvarno nisam znala da Rundek može tako dignuti na noge i na raspašoj publiku (i to onako prilično revijalnu i prešetavajuću na prvom koncertu koji je kupila Erste banka - ja bih dodala i nekulturnu prema izvođačima) i to još uz činjenicu da je Cargov novi album "Plavi avi(j)on" totalno atmosferična više instrumentalistička glazba (koja se bajdvej mene jako dojmila) album nisam čula u cijelosti (još) ali po principu, prst-palac, čini mi se da je sjajan.
Općenito, totalno sam (po prvi put) pod dojmom Rundekovog koncerta i njegove glazbe koji je na koncertu (u dva dijela) zahvatio najsvijetlije trenutke njegove glazbene karijere plus novi album Cargo Tria.


No ono što fascinira su sviračka umijeća njegovih 'partners in cirme' francuske glazbenice violinistice Isabel i multiinstumentalnog meštra Dušana Vranića - Ducea. Znam da će glupo zvučati da me je iznenadilo kako su neočekivano dobri i kako jako neočekivano pašu jedan uz drugoga to jest trećega koji po nekoj predrasudi najmanje paše u tu neku "alternativnu" bivšoj karijeri novu spojevinu zvanu Cargo Trio.

Ako to ikome vrijedi, Rundek Cargo Trio i sam Rundek dobili su novog fana, okorjelu tvrdu glavu koja se ipak da impresionirati ako je vrijednost neupitna i blistava.











Post je objavljen 30.12.2010. u 03:07 sati.