Broken hearthed go to Zagreb - Muzej prekinutih veza ,silvijahasanec.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/silvijahasanec

Marketing

Broken hearthed go to Zagreb - Muzej prekinutih veza



Ako ste barem jednom bio zaljubljeni, a da ljubav nije dobro završila, sigurno imate neki poklon, fotografiju ili možda karte od kina koji vas podsjećaju na tu osobu za koju ste vrlo vjerojatno mislili kako je baš on ili ona ljubav vašeg života. Svaki priručnik o prekinutim vezama savjetovat će da za svoje vlastito dobro sklonite sve stvari koje vas podsjećaju na izgubljenu osobu kako bi proces oporavka bio brži i uspješniji. Neki ljudi sve takve „podsjetnike“ bace u kutiju na dno ormara, neki ih spale, neki ih i dalje čuvaju na vidljivim mjestima kako bi ih podsjećali da se takva pogrešna prosudba ne smije ponoviti, a neki ih daruju Muzeju prekinutih veza.



Svjetski zabilježen uspjeh ovog pomalo nekonvencionalog muzeja potekao je ni manje ni više nego iz Lijepe naše. Osnivači, Olinka Vištica i Dražen Grubišić, kada su 2006. godine osmislili ovaj projekt, nisu ni sanjali da će izložba proputovati dvadesetak svjetskih metropola, od New Yorka do Istanbula.





Prvi privatni muzej u Hrvatskoj, Muzej prekinut veza smješten je na Gornjem gradu na adresi Sv. Ćirila i Metoda 2, točnije u prizemlju Kulmerove palače. Muzej se može posjetit svaki dan od od 9 do 21 sat, a za ulaznicu morate izdvojiti svega 20-ak kuna. Od tristotinjak kvadrata na kojem se prostire Muzej, oko 70 posto površine otpada na izložbeni dio, dok je u preostalih 30 posto smješten kafić i dućan sa motivima Muzeja. Stoga, svi vi koji još uvijek posjedujete komadiće stare, izgubljene ili neprežaljene ljubavi, možete ih pohraniti u muzeju poput gospodina Kasum Cana koji je svoj prekid sa bivšim premijerom zapečatio poklanjanjem Sanaderova portreta upravo Muzeju prekinutih veza.









Museum of broken relationships

Post je objavljen 20.11.2010. u 13:26 sati.