Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1.susret Karlovac Meijin turnira

Događanje goa u Karlovcu igranjem slobodnih partija za rating

Lovro je dogovorio lijep prostor za druženje u Domu mladih na Grabriku. Još ttraju školski praznici, a i blagdan je u četvrtak i to je viđeno kao lijepa situacija sa slobodnim vremenima za igranje goa. Objavljeno je i eto nas u Karlovcu.
Kada sam stigao tamo, a pomogli su mi u tome autom Lovro i mladi čovjek zaposlenik Doma, bilo nas je tamo za igru petoro. Izgleda skromno, ali to je slobodan izbor za igranje slobodnih partija. Večina to još ne prepoznaje kao valjanu mogućnost dobroga i zanimljivoga druženja igranjem goa. Taj malen broj nije ništa negativno, jer prigoda je ovdje, a neki su i došli, pa će se moći igrati. Po dolasku se čujemo sa Bracom Ugarčinom. Kod kuće je u Vrlikom Polju kraj Velike Gorice. Nije znao za ovo, jer mu je kompjutor u kvaru. Kaže da se odmah sprema i dolazi u Karlovac. Ovaj način igranja nema kola ni vremensku obavezu točnoga dolaska. Treba doći, ako se želi ovdje igrati, u vrijeme dok druženje traje tako da se u tome stigne odigrati bar jedna partija, a može se i gledati druge kako igraju.
Eto, konačno nas je sedam. Do kraja nitko više nije došao. Nas sedmero smo odigrali devet partija.

Rb Go-igrač          Grad Rat.  1  2  3  4   New-rat
1. Mladen Smud VGor 1931 2+ 2- - - 1927.18
2. Lovro Furjanić Karl 1899 1- 1+ - - 1903.978
3. Marko Ugarčina VGor 1384 - 5+ - 4+ 1385.699
4. Ugarčina Braco VGor 562 5+ 7+ 6+ 3- 622.967
5. Mislav Šipek Karl 503 4- 3- - - 464.044
6. Mirta Furjanić Karl 194 7- - 4- 7- 100
7. Gordan Manojlović Karl 100 6+ 4- - 6+ 235.078

Odmah su krenuli sa partijom mali Mirta i Gogo, karlovački osnovnoškolci.Gogo se trudio. Njegov rating je početnički na 100 bodova, a Mirta je nešto jača. Završili oni i broje. Uračunali su i komi i zbroje pola poena za Mirtu. Gogi se već pomirio s time, kada primjete neki neke crne zarobljenike. Poslože i njih i Gogi dobiva za 7,5 poena.
Odmah po dolasku Braco sjeda protiv Mislava. Bila je to jedna sa zanimanjem očekivana partija. Braco je u formi i to je i ovaj puta dokazao i predajom pobjedio u ovoj partiji.
Mladen i Lovro igraju cijelo vrijeme do ručka. Obojica su iskoristili osnovno vrijeme i ušli u byoyomi. Lovro je čuvajući inicijativu malo zanemario sigurnost jedne svoje grupe koju Mladem mapada i ruši. Nije ostalo Lovri drugo do da preda partiju.
Do zajedničkog odlaska na ručak u obližnju pizzeriju, a maleni kući, kkao i Mislav, odigrane su još tri partije.
Marko je za oko pedesetak poena pobjedio Mislava.
Braco i Gogo su igrali zanimljivu partiju. Gogo je vješto zarobio Bracinu grupu kamenova, ali je Braco ipak uspio zavladati većim prostorom i pobijediti za komi, jer bio je bjeli, a to znači da su bili jednaki u igri.
Braco je potom odigrao i sa Mirtom i pobjedio sa velikom razlikom.
Poslije ručka se nije vratio Mislav. Odigrali smo još tri partije.
Lovro i Mladen su opet igrali najdužu partiju kao revanš za prvu. U dobivenoj poziciji Mladen je počeo stvarati balone koji su se rasplinjavali. Prvo je 'oborio' Lovrinu veliku grupu u zanmjenu za jednu veliku svoju. Lovrina je, naravno, kada je došlo vrijeme i oživjela. Potom je imao ogroman prostor u koji je Lovro ušao ko u sir. Igralo se do brojanja i izbrojeno je 41.5 za Lovru. Njih dvojica su ukupno odigrali 1:1.
U drugoj je partiji Marko zaustavio tatim pobjedonosni niz pobjedivši ga za četrdesetak poena.
Gogo i Mirta su bacili još jednu. Gogač je ovaj puta bio superioran i pobjedio je za 62,5 poena. Dobiva se osjećaj da je Gogo napredovao u igri igrajući ovdje.
Odigrali smo tako devet partija na ovom druženju. Čuo sam da će se Lovro i mladi ljudi ovoga Centra mladih dogovoriti o trajnijoj aktivnosti igranja goa u ovom prostoru. Biti će to prigoda za mnoge mlade karločane da nauče ovu lijepu igru i posvete se njoj pomeki.
bl. Muradenu


Post je objavljen 08.01.2011. u 12:10 sati.