Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/geoterma

Marketing

Toplinska pumpa uspješno savladala prvi udar zime

Danas je 06.01.2011. i dnevna temperatura je u plusu (+3 nakon dugo vremena,) toplinska pumpa je mjesec i pol dana u pogonu. Uspješno smo se grijali tokom prvog "zimskog udara" pri kojem se temperatura gotovo mjesec dana i nije dizala preko nule. Znači TP je položila prvi test -sposobnosti da zagrijava obiteljsku kuću i potrošnju tople vode u uvjetima kada su se dnevne temperature kretale oko -3 do -4 ,a noćne od -4 da -8 ( ovo su najčešće vrijednosti u proteklom prosincu, a minimum je bio -14)
Jedine posljedice koje ukazuju na prilike u kojima je toplinska pumpa radila su velike količine leda od defrosta ,nastale u odvodnom kanalu uz toplinsku pumpu.,

Photobucket

Koliko smo potrošili: Ukupno za struju 1480 kuna , s tim da računam da je od toga potrošnja za grijanje 2/3 ,a ostatak su ostali potrošači domačinstva , perilice , štednjak, aparta za kavu, pekač kruha, kompjuteri , rasvjeta i ostali aparati.
Obzirom da temperatura nije nikada bila niža od 21 ni noću ,a uglavnom između 22 i 23 te da smo desetak dana u doba blagdana stalno bili doma te da se nonstop pripremalo nešto za jelo ( a štednjak je električni) potrošnja je očekivana za naših 160m2. Svakako bi me interesiralo koliko kuća slične kvadrature i izolacije potroši na plin, kako gradski tako i za onaj iz UNP-a.

Post je objavljen 06.01.2011. u 21:25 sati.