Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NESREĆA KOD AUGSBURGA

AUGSBURG

Trideset osoba ozljeđeno kada je u blizini Augsburga autobus sa Kosova, zbog poledice, prešao na suprotnu stranu ceste i sudario se sa kamionom.

U prometnoj nesreći, u blizini Augsburga, ozljeđeno trideset osoba, kada je jutros na zaleđenoj cesti autobus sa Kosova prešao na suprotnu stranu puta, gdje je na njega naletio kamion talijanskih oznaka.Autobus se prevrnuo i četiri osobe su teško ozljeđene, javlja DPA.

Širom Nemačke, vatrogasci i policija skreću pažnju vozačima na poledicu. U Berlinu je proglašeno izvanredno stanje zbog poledice, a aerodromi su, zbog nevremena, otkazali veliki broj letova.Vatrogasna služba Berlina proglasila je danas izvanredno stanje u gradu nakon što je više od 180 ljudi zadobilo ozljeda od padova na ledu, a aerodromi bili primorani da otkažu letove."Vatrogasna brigada proglasila je izvanredno stanje od 8.40 sati zbog pojave leda i povećanog broja spasilačkih misija", navodi se u priopćenju.Vatrogasci su primili oko 50 posto više poziva da pomognu ozljeđenim građanima nego što je to uobičajeno u ovo doba godine.

Poledica je uzrokovala i veći broj prometnih udesa širom Njemačke, prenio je Reuters.Vlakovi i međugradski autobusi su kasnili, a pješaci su u gradovima masovno hodali po cesti umjesto po zaleđenim trotoarima.Na berlinskom međunarodnom aerodromu "Tegel" dva sata nije bilo poljetanja i otkazano je 15 letova, dok su na aerodromu "Šenefeld" letovi kasnili, dok sa pista nije uklonjen led.


Post je objavljen 06.01.2011. u 17:00 sati.