Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fcbarcelona1899

Marketing

Xavi upisao rekordni 550. nastup za Barcelonu, Guardiola 150.

Nogometašima Barcelone dva su remija bila dovoljna za plasman u četvrtfinale španjolskoga Kupa kralja, a uzvratni protiv Athletica u srijedu donio je i neke rekorde.

Image and video hosting by TinyPic
Barca je na kraju slavila

Podsjetimo da je prva utakmica ovih suparnika završila bez golova na Barceloninom stadionu Camp Nou, dok je uzvrat na San Mamesu ponudio dva pogotka, po jednoga u mreži svake momčadi. Barcelona je time, zahvaljujući golu u gostima, izborila plasman među posljednjih osam u natjecanju.

Ukupno 130. službeni nastup za Erica Abidala u dresu "katalonskoga ponosa" ovjenčan je prvim golom koji je, pokazalo se, bio i odlučujući.

U istoj je utakmici klupski rekorder postao Xavi Hernandez kojem je ovo bila 550. utakmica u Barceloninom dresu. Do srijede je bio izjednačen na vječnoj listi nastupa s braničem Miguelom "Miguelijem" Bernandom koji je u razdoblju od 1973. do 1988. godine odigrao 549 utakmica za Katalonce.

Nadalje, Barcelonu je 150. puta s klupe vodio Josep Guardiola. Samo su petorica trenera prije njega toliko izdržala na vrućoj Barçinoj klupi. U tom broju utakmica Guardiola je ostvario omjer od 110 pobjeda, 27 remija i samo 13 poraza, a sve to zapakirao u osam naslova u samo godinu i pol vođenja momčadi.

Dodajmo ovome i da je remijem Barcelona produljila niz utakmica bez poraza na brojku 25. Klupski rekord koji datira iz 1973/74 iznosi 27.

Trofej Kupa kralja Katalonci su dosad osvojili 25 puta.

Post je objavljen 06.01.2011. u 15:43 sati.