Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NAKON DESETOSATNE BORBE SA VATRENOM STIHIJOM VATROGASCI UGASILI POŽAR

HAAG

Veliki požar zahvatio je nizozemsku kompaniju za skladištenje i pakovanje kemijskih proizvoda "Hemi-Pak Nederland BV".Nakon 10 sati uspjeli ugasiti požar kemijskog postrojenja. Iako je dim visok 10 metara pun toksičnih materijala, policija kaže da nema opasnosti za stanovnike. Nitko nije ozlijeđen u požaru nedaleko Rotterdama


Televizijski snimci pokazuju da se nad tvornicom u plamenu izvija gust dim u industrijskoj oblasti u južnom gradu Moerdijk, javio je AP.Nitko od 50 zaposlenih u ovoj kompaniji nije ozlijeđen, priopćila je policija, navodeći da uzrok požara još nije utvrđen.Gradonačelnik Moerdijka , Wim Denie, rekao je da za sada nije jasno da li se u požaru oslobađaju otrovni plinovi.

Lokalne vlasti upozoravaju građane da ostanu u svojim domovima i da zatvore prozore i vrata, a isto upozorenje upućeno je stanovnicima djelova obližnjeg grada Dordrehta.Glasnogovornik roterdamske luke rekao je da je požar ograničio promet s Antwerpenom čiji su petrokemijski kompleksi povezani cjevovodima i plovnim kanalima kojima Rotterdam dostavlja sirovine petorkemijskoj industriji u Belgiji. Vatra se kasnije proširila i na obližnju finsku tvornicu Wartsila, dok za Shellovu rafineriju udaljenu dva kilometra nema opasnosti.

Sarah Raymond, na web stranici BBC News piše kako su ljudi u tom području jako uplašeni jer nisu sigurni o mogućim rizicima za njihovo zdravlje."To je prilično zastrašujuće. Nebo je gusto od crnog dima, a mi još uvijek ne znamo je li otrovno ili nije. Plamen je bio visok i do 40m (131ft) , te se nakon nakon eksplozije ponovo digao u zrak. Radio Netherlands Worldwide, prenosi kako su vatrogasci požar stavili pod kontrolu ali se nakon eksplozike ponovo razbuktao. akon desetosatne borbe uspjeli su ga ugasiti.


Post je objavljen 06.01.2011. u 09:00 sati.