Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VELIKI POŽAR U SAMOM SREDIŠTU TORONTA

TORONTO

U velikom požaru koji je zahvatio jednu stariju zgradu u središtu kanadskog grada Toronta ozljeđeno je pet vatrogasaca. Stodvadesetpet vatrogasaca sa 32 vozila odmah je izašlo na intervenciju,a zbog sigurnosti dio grada jedno je vrijeme bio zatvoren za promet. Navodno je do požara došlo zbog radova na rekonstrukciji.

U ponedeljak ujutru, nešto poslije 4 sati izbila je jaka vatra na zgradi povijesnog nasljeđa blizu kampusa Univerziteta Ryerson. Vatra je bila toliko snažna, da su na mjesto događaja poslata 32 vatrogasna kola sa 125 vatrogasaca, koji su pokušali vatru savladati sa okolnih objekata. Iako je vatra savladana nešto poslije 8 sati i dalje je bilo dosta dima, a zapovjednik vatrogasaca Mike Strapko je izjavio, da će uskoro i to biti savladano.

U toku akcije su dva vatrogasca upala u vatru sa obližnjeg krova, ali su prisebnošću ostalih spašeni. Od ranjenih vatrogasaca u bolnici je zadržan samo jedan, dok su ostali nastavili sa akcijom. Tokom cijelog dana dio ulice Dundas i Yonge ostat će zatvoreni za promet, a na Univerzitetu Ryrson su otkazana predavanja za ponedjeljak. Ova sto godina stara zgrada, koja je izgorjela, prazna je od travnja, jer se tada zbog urušavanja zida morala evakuirati.
pročitaj više / read more



Post je objavljen 04.01.2011. u 16:43 sati.