Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

KAKO ĆE SE FINANCIRATI VATROGASCI

NOVI SAD

Novi Sad više nema Fond za protupožarnu zaštitu jer u skladu sa novim Zakonom o zaštiti od požara može postojati samo jedan – republički.

Iako smo već ušli u novu godinu, a gradski proračun usvojen je prije tjedan dana, novosadski vatrogasci još ne znaju kojim sredstvima će raspolagati u 2011. i samim tim koliko će nove opreme moći nabaviti, saznaje RTV.Zapovjednik Vatrogasno-spasilačke jedinice za Južnobački okrug Dragoslav Klisura za RTV kaže da je ta jedinica još u rujnu napravila spisak potreba i želja i uputila ga lokalnim samoupravama, međutim odgovor još nisu dobili.

"Za nabavku i održavanje opreme, kao i za održavanje objekata za 2011. potrebno nam je oko 30 milijuna dinara, ali mi i dalje ne znamo koliko ćemo novca iz proračuna grada zaista i dobiti. Već je 4. siječanj, proračun je usvojen prošli tjedan, a ta informacija još nije stigla do nas", navodi Klisura.

Inače, do sada je materijalne i druge uslove za organiziranje, sprovođenje i unapređenje protupožarne zaštite u Novom Sadu osigurao Fond koji je prošle godine raspolagao sa skoro 16 milijuna dinara. Nakon 15 godina taj fond prestao je postojati 31. prosinca, a njegove poslove su, u skladu sa novim Zakonom o zaštiti od požara, preuzele profesionalne vatrogasne jedinice pri Ministarstvu unutarnjih poslova.
rtv



Post je objavljen 04.01.2011. u 16:00 sati.