Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gaupe

Marketing

Dakle, gledajući iz današnje perspektive, znajući posljedice dolaska na HDZ-ovo čelo Sanadera, i poslijedice iste na stranku, ali i na cijelu državu, kako na stvari gledate sada u godini 2001. kada su se za prevlast u Zajednici takmičila dva jaka kandidata; Pašalić, sa većom potporom u samoj stranci, ali i među biračima HDZ-a i Sanader, sa potporom ključnih igrača u stranci (Šeks, Glavaš)?
Kako ste tada gledali na te stvari?

Ja ću najprije reći svoj stav 200. godine kada je prvi puta na čelo privremeno došao Sanader, a već tada se nazirao veliki dvoboj;
iako sam tada imao 18 godina shvaćao sam da su i sanader i Pašalić isti. Da će na isti način voditi stranku (kao njihov prethodnik - tiranijom), da igraju na kartu nacionalizma uoči izbora (i u opoziciji), a da kad dođu na vlast neće biti ništa od predizbornih obećanja, uključujući i nacionalizam, opstriranje rada Haaškog suda, neisporučivanje osumljičenika za ratne zločine i sl, ali da će zato voditi kriminalnu politiku na razini države, baš kao što je to čino i njihov Mentor.
No, ipak , mislim da je bolji izbor ipak bio Pašalić. Zašto?
Pa za njega se već znalo da je kriminalac. On je bio jedan od glavih aktera državne politike u vrijeme Tuđmana, i jedan od najvećih mafijaša u državi, dok je Sanader bio tek sitna riba (provizija od 800 000 DM govori o tome da je 90-ih Sanader po mafijaškim poslovima se zadovoljavao sa par milijuna kuna na računu).
I Zato je bilo bolje da Pašalić preuzme vlast, jer onda bi i slijepcima 2001. bilo jasno da je HDZ zločinačka organizacija, i kao takva teško da bi se 2003. vratila na vlast.
Mislio sam tada, Sanader nema tako lošu percepciju kod "neutralnih" birača, kao što ih ima Pašalić, i mogao bi prevariti dio birača je je stvarno "europejac", da je bolji od Pašalića.
Sva su se moja crna predviđanja obistinila.
Em , je Sanader uspio odigrati na kartu svoje "čistosti", em je došao na vlast na razini države, te je konačno opljačkao kao i Pašalić i Tuđman prije njega.

Dakle moj izbor tada, ali i sada je, da je bolje za Hrvatsku bilo da pobjedi Pašalić.
Tu ću navesti i jednu zanimljivost godspodina Kalmetu, velikog Pašalićevca i antisanaderovca, koji je nakon smjene unutar stranke svoje stavove okrenuo za stoosamdeset; postao je gorljivi Sanaderovac i veliki antipašalićevac.
2010 se još jednom okreće za 180 stupnjeva i ponovno postaje veliki antisanaderovac.
O Kalmetinoj i Lovrininoj pljački Zadrana čitajte ovdje:
http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska...8/Default.aspx


Post je objavljen 04.01.2011. u 13:56 sati.