Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinagoreta

Marketing

Muzej Spandau

Pošto sam se već nalazila u Spandau, što ste mogli vidjeti iz prošlog posta, posjetila sam još jedan muzej. Muzej lokalne povijesti, u kojem su prikazani prirodni prostor i stanovništvo, urbani razvoj, obrt i trgovina, vojna proizvodnja i industrijalizacija.
Izložba je izvrsno polazište za istraživanje zapadnog dijela Berlina.

Image and video hosting by TinyPic
( photo by: Tina Goreta)

Muzej je izgrađen za vrijeme pruskih vladara, i u njemu je sadržana kolekcija iz vremena njihova vladanja. Tako sam mogla vidjeti stare automobile, bicikle, i i njihove radionice i način na koji je neka obitelj izrađivala stvari za sebe. U ovom slučaju sam vidjela skulpture obitelji koji su izrađivali cipele, prikazan je alat kojim su izrađivali, materijal, i na kraju kako te cipele izgledaju i kako se nose.

Image and video hosting by TinyPic
Obitelj koja izrađuje cipele ( photo by : Tina Goreta)

Image and video hosting by TinyPic
Stari automobil ( photo by: Tina Goreta)

U ovom muzeju mi se svidjelo to što nije specificiran, već možemo vidjeti kompletno sve iz određenog razdoblja. Od nošnje, nakita, prijevoznih sredstava, do načina na koji su preživljavali, čim su se bavili, kako su izgledali strojevi kojima su radili i slično. Najzanimljiviji mi je je bio stroj koji sam vidjela prvi put u životu, a koji je zapravo jako važan. Stroj kojim su se izrađivale tipke za pisaće strojeve. Isprva sam mislila da je to neki ogromni pisaći stroj, pošto na njemu vidim tipke i slova. No na njemu samo stisnemo koje slovo želimo, i ono se na takav način proizvodi.


( video by : Tina Goreta )

Taj veliki stroj možete vidjeti odmah na početku videa ravno. U videu isto tako možete primjetiti i skulpture tadašnjih "oficira". A ono oko čega se najvše okupljaju ljudi su stara prijevozna sredstva, od motora do automobila. Još nešto plijeni pažnju ljudi, a to je ogromna maketa grada čiju sliku možete vidjeti na početku posta, no uz tu maketu su postavljeni i mali dalekozori, kroz koje možemo vidjeti svaku zgradu u prirodnoj veličini. Jako zanimljivo i zabavno.

Image and video hosting by TinyPic
( photo by: Tina Goreta)





Post je objavljen 04.01.2011. u 12:09 sati.