Kićenje božićne jelke,silvijahasanec.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/silvijahasanec

Marketing

Kićenje božićne jelke





Tradicionalno kićenje bora ispred zagrebačke katedrale ove je godine održano u srijedu, 22. prosinca, s početkom u 10 sati. Okupljeno mnoštvo blagoslovio je zagrebački pomoćni biskup mons. dr. Ivan Šaško, a božićnu atmosferu dodatno je začinio „Hilarus“, zbor mladih župe Bezgrešnog začeća BDM iz Malešnice koji je svojom pjesmom ugrijao srca svih prisutnih. Samom događaju prisustvovali su štićenici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koje je kićenje bora najviše i razveselilo. Biskup Šaško je istaknuo značaj bora koji simbolizira „svjetlost Krista“ u svakom domu u kojem bi trebala prevladavati toplina, ljubav i mir, a ne groznica konzumerizma i pretjerivanja. Nakon propovijedi i blagoslova, biskup je pozvao sve prisutne, a ponajprije djecu štićenike da pomognu kićenju bora. Prvu kuglicu postavio je povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Domagoj Matošević, a kasnije su nastavili djeca i mladi. Sa osmijehom na licu i puni energije, mališani su okitili bor, a kasnije su se zagrijali toplim čajem i keksima. Na ovaj način djeca štićenici imaju priliku sklopiti nova poznanstva i osjećati se korisnima, a građani upoznati se sa njihovim potrebama i pomoći im. Mons. Šaško iskoristio je priliku da još jednom napomene kako je toj djeci najteže za vrijeme blagdana jer nemaju svoju vlastitu obitelj s kojom bi se veselili rođenju Krista. Svaki od štićenika svojim je rukama izradio poneki ukras ili čestitku koji su se prodavali na štandovima Caritasa ispred katedrale. Kupnjom tih radova pomažemo toj djeci u nabavi svih njima potrebnih namirnica i ostalih potrepština neophodnih za život.


Okupljeni građani i mališani iz Caritasa uživali su u pjesmama zbora koji je unatoč hladnoći lijepo otpjevao nekoliko božičnih pjesama.


Velečasnog Domagoja podigli su visoko do samog vrha bora da stavi prvu kuglicu na bor.

Djeca štičenici jedva su dočekali da počnu ukrašavati bor sa kuglicama i licitarskim srcima.




Na štandovima Caritasa mogli su se kupiti razni poklončići i čestitke koje su ručno izradili djeca štičenici koji su svojim radom doprinjeli samoj proslavi i kićenju bora ispred katedrale.


CARITAS Zagrebačke nadbiskupije






Post je objavljen 23.12.2010. u 20:19 sati.