Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

420. Velikogorički vikend-go-turnir


2. Zimski velikogorički turnir (02. 01. 2011.)

Bližio se novogodišnji velikogorički go-turnir. Bilo je najava dolaska. Pripremao sam se za nešto veći odziv.
Krećem put ‘Uspona’ kad zvoni mobitel. Javlja se Nikola i kaže da me već om i Robi čekaju pred ‘Usponom’. Nikola je prije par dana govorio da ne može doći, a evo ga. Mora da će nas se sakipiti! Još nije 10 sati.
Nikola, Robi i ja pripremamo prostor za igru i očekujemo kako će škvadra, malo po malo, dolaziti. Ja sam im rekao da ih ima poprilično koji su najavili dolazak. Pričamo nas trojica, a vrijeme ide. Prošlo je i 10:30, a mi i dalju očekujemo.
‘Tresla se brda i rodio se miš.’ E, da je to tako meni prvi puta! Nepopravljiv sam nerealni optimist. Ponašam se kao u snu. Ma gdje će ljudi iz topla kreveta. Idu obično samo tamo gdje moraju, ili gdje žele.
Da situacija ne bude baš potpuno porazna dolaze Braco i Marko. Ma, oni su pravi.
Startali smo petorica i pokrenuli na klupskom kompu turnir po švicarskom sistemu. Nadali smo se dolasku još nekolicine, a švicarac podržava kasnije dolaske i uključenja u turnir. Došao nam je još Bačo i nakon 2, kola polako uviđamo da nas više od šest neće biti. Za taj broj treba nam berger u pet kola, a vrti se švicarac na kompu.
Pustili smo da komp određije parove, ali u četvrtom kolu, tropa. Odredio je par koji je već igrao. Probamo ručno i vidimo da nije moguće sastaviti kolo u kojem igraju svi odjednom. Što sada? Uzimam stvar u ruke i odlučujem: ‘Neka igraju oni koji nisu od odabranih parova, a oni koji su već igrali biti će slobodni bez bodova. Tako smo odradili poslijednja tri kola i ukupno ih odigrali šest. Na kraju smo igrali svak sa svakim.
Vrijeme za razmišljanje je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez.
Partije su bile handicap po razlici u kategorijama umanjenoj za dva prednosna kamenčića, uz uvjet da se ne prelazi 6 prednosnih kamenčića. To znači da za izračun veće razlike igra se šest prednosti. Počeli smo u 10:30, a završili oko 15:15 sati.
Pogledajmo konačno stanje turnirske tablice sa svim postignutim rezultatima.

Mj. Natjecatelj      Kat Gra  1  2  3  4  5  6  Bd SDS Red.
1. Jovičić Robert 2k Zag 4+ 2+ 5+ 3+ -- 6+ 5 12˝ 1.
2. Smud Mladen 2k VGo 3+ 1- 6+ 5+ -- 4- 3 5˝ 2-4.
3. Primetica Nikola 5k Zag 2- 5+ 4+ 1- 6+ -- 3 5˝ 2-4.
4. Ugarčina Braco 15k VGo 1- 6+ 3- -- 5+ 2+ 3 5˝ 2-4.
5. Ugarčina Marko 7k VGo 6+ 3- 1- 2- 4- -- 1 0˝ 5.
6. Bačurin Marko 19k VGo 5- 4- 2- -- 3- 1- 0 0 6.
Znak ˝ predstavlja pola boda

Komp nas je na početku vrlo iznenadio. Igramo švicarac, a on nije odredio par Robi – Mladen. Robi je igrao sa Bracom, Mladen sa Nikolom, a dva Marka međusobno.
Od dva Marka, prema očekivanju, je uspješniji bio Ugarčina. Nije im ni na kraj pameti bilo tada da im je to jedini bod danas.
Mladen i Nikola su igrali neobično borbenu partiju sa nekoliko kojeva. Mladen se sretnije snašao i pobjedio u obostranom byoyomiju na kraju.
Izgledalo je da če Robi imati lak posao sa Bracom, ali je na kraju bilo samo 1,5 poena za Robija.
Mladen je u drugom kolu rušio Robijeve grupe, ali ipak uvjerljivo izgubio. Nije zarobljavanje kamenčića smisao ove igre.
Nikola se revanžirao Marku Ugarčini za poraz od prošle nedjelje.
Braco je pobjedio Baču.
Evo nas i u trećrm kolu.
Mladen se oporavlja pobjedom protiv Bače.
Robi se, kao i Nikola kolo ranije, revanžirao Marku za prošlonedeljni poraz.
Nikola je pobjedio Bracu.
Četvrto kolo ima samo dva susreta kao i preostala dva. Robi pobjeđuje Nikolu i učvršćuje se na vrhu tablice.
Mladen je pobjedio i Marka Ugarčinu i sam je na drugom mjestu.
Peto kolo dionosi iznenađenje. Braco je konačno uspio pobjediti Marka. Otac je od sina dobivao šest fore i znao to iskoristiti. Marku je pala velika grupa.
U drugoj partiji je Nikola pobjedio Baću i bodovno sustigao Mladena, ali Mladenu ostaje još jedna partija, a Nikola je odigrao sve svoje.
Poslijednje kolo potvrđuje Robijevu pobjedu. Bačo nije ni pokušao zaprijetiti Robiju.
U poslijednjoj partiji turnira je Braco sa šest fore pobjedio i Mladena. Mladen je opet zarobljavao kamenčiće, a izgubio zbog manjeg prostora.
Nakon ovoga iznenađenja Braco, Mladen i Nikola imaju jednake bodove i pobjedili su se u krug. Time dijele 2. do 4. mjesta. Na tablici svih VG-turnira tako dobivaju svaki po bod, jer to je prosjek bodova njihovih mjesta.
Slijedeće nedjelje igramo ovdje za rating-EGF-e.
U četvrtak je u Karlovcu go-event za rating EGF-e. Detaljnija informacija slijedi uskoro.
bl. Muradenu

Post je objavljen 02.01.2011. u 23:04 sati.