Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

New Review:Avril lavigne-'What the Hell', Katy Perry-'E.T.', Bruno Mars-'Grenade', Kesha-'Blow'

Avril Lavigne-'What the hell'
|Bonton na predahu.|
_Novu godinu započinjemo singlom Avril Lavigne koji je premijerno pušten baš na Silvestrovo, a novi album 'Goodbye Lullaby' će ugledati svjetlo dana u ožujku 2011.

_Avril je završila snimanje albuma još prošle godine, no došlo je do nesporazuma s visokopozicioniranim ljudima iz njene izdavačke kuće koji su se, nakon što su preslušali novi materijal, zapitali-Koji joj je vrag? Naime, po njihovom mišljenju, nove pjesme nisu bile dovoljno komercijalne pa se, prije izdavanja, tracklist trebao nadopuniti s nekoliko hitova. Avril je tako vraćena u studio gdje je u suradnji s poznatim hitmakerom Max Martinom snimila 'What the hell' i neke druge pjesme.
Postoje veliki izgledi da pjesma dospije na vrhove top lista, ako ju Avril prekine sabotirati (već se u nekoliko navrata ogradila od singla te izrazila nezadovoljstvo njime, a i prvi nastup za doček Nove godine je izvela dosta nevoljko). Mi mislimo da će se pjesma svidjeti Avrilinim obožavateljima jer nam se slušajući ju čini kao da je 'Girlfriend' bila jučer; a neće se svidjeti onima koji smatraju da je 26ogodišnja pjevačica trebala izaći iz adolescencije.
Sažetak TXT-a: 'Dobrica' se otkačila.
_'What the hell' ima sve postavke –po defaultu- za zarazan teen pop rock song: cool produženo prvo lice jednine 'I-I-I', ritmiku riječica 'yeah', 'o-o-o' i 'la, la, la', isprekidani synth, buntovan stav te pjevačicu s nekom svojom furkom (naparfemisana uličarka).
Pjesma nam se sviđa više nego izvođačici.
Ocjena:3/5

MINI REVIEWS, recenzije: Bruno Mars: Grenade, Katy Perry: E.T., Kesha: Blow.

Bruno Mars-'Grenade'
|Žonglirati obećanjima.|
_Brunin treći broj jedan će vam se svidjeti samo ako volite serijale. Naime nakon 'Just The way you are' i 'Nothing on you' , sada slušamo treći dio Brunine fulirancije te se nadamo da je ujedno i zadnji (jer više od tri nastavka zaslužuje samo Harry Potter). Beskonačno šarmiranje te kavalirsko prenemaganje mu idu pa moramo pohvaliti emocionalnu unesenost i vokalnu interpretaciju koja pjesmi daje imanentnu atmosferu.

Klasična struktura pop pjesme, lijepi polazni krešendo, dobar Brunin glas i odmjereni backvokali-> da, može se navesti puno pozitivnih stvari, no nas eto muči uvlačenje u janjeću kožu, samosažaljenje i jednostranost puste priče.
Sažetak TXT-a: Bruno bi primio metak za curu kojoj nije niti malo stalo do njega.(dovoljno rečeno -_-)
_Slušajući ovu pjesmu teško je povjerovati da je Bruno prošli tjedan završio iza rešetaka zbog posjedovanja teških droga (njegovo pjevušenje odaje sliku dobričine, savršenog dečka/muža/zeta); mislimo da će nam se više svidjeti kada zapjeva nešto fakinski, bez ispreskakivanja činjenica.
Ocjena:3+/5

Katy Perry-'E.T.'
|Sigourney Weaver je dobrovoljno noseća s osmim putnikom.|
_Nakon tri uzastopna hita, Katy izdaje i četvrti single sa svog drugoga studijskog albuma 'Teenage dream'. 'E.T.' je kvazi-balada pod silovitim utjecajem (trance, rave) elektroničke glazbe koja ju otima ovozemaljskom popu.

Katy se pjesmom obraća voljenom svemircu pa joj se, u svrhu zavođenja, mijenja vokal od piskutavo zamamnog, preko žovijalno nevinog do orgazmički napadnog ( to sve naravno digitalno distorzirano pomoću neidentificirane tehnologije).
Sažetak TXT-a: Muškarci su s Marsa, žene su s Venere- Katy je apsorbirala priručnik za bolje razumijevanje spolova te se prepustila paranormalnim aktivnostima.
_Dobar single je malo uprskan znanstvenofantastičnim pretjerivanjem (doslovno su iskorišteni svi sinonimi za alien-a). Pjesma nam je inače bila vrlo interesantna prije više od šest mjeseci kada se pojavila na internetu.
E da, trebamo li uopće spominjati da su i za ovu Katynu pjesmu zaslužni Max Martin i Dr Luke?
Ocjena:3+/5

Kesha-'Blow'
|Eksplozija obijesnosti.|
_Drugi single nedavno objavljenoga albuma 'Cannibal'. Pjesma je producirao provjereni trojac- Dr. Luke, Max Martin i Benny Blanco koji već neko vrijeme varira Keshin electropop. Pjesma nije ništa novo na tržištu, nego samo još jedna letimična glazbena đinđa za podložiti party.
Sažetak TXT-a: Zamislite da vam Kesha organizira rođendansku proslavu.

_Keshine predvidljive pjesme odižu atmosferu, no nakana da digne sve u zrak joj ne uspijeva bez elementa iznenađenja.
Ocjena:-3/5

SRETNA NOVA GODINA!


Post je objavljen 02.01.2011. u 16:23 sati.