Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

PREVARE S NEKRETNINAMA

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


DANA 2. SIJEČNJA 2011. GODINE VEČERNJI LIST OBJAVIO JE ČLANAK POD NASLOVOM:
NESTALI ZADRANI IPAK POSTOJE: SUD IM OMOGUĆIO PONAVLJANJE POSTUPKA
Godine 2003. 58 Zadrana proglašeno je nestalima te im je Grad uz pomoć Općinskog suda oduzeo i prodao 15.000 kvadrata vrijedne zemlje na Višnjiku.
U članku se navodi:
Tadašnji gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta uz pomoć Općinskog suda u Zadru 2003. godine vlasnike je zemlje na Višnjiku proglasio osobama nepoznata prebivališta te im je po kratkom postupku oduzeo vrijedno zemljište, koje je zatim preprodao privatnom poduzetniku. Akteri operacije “proglasi ih nestalima i oduzmi im zemljište” bili su i tadašnji zadarski pročelnik za urbanizam Zdravko Livaković te tajnica Grada Zadra Ana Lovrin.

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENI TEKST STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA – PODRUŽNICE ZADAR


U Republici Hrvatskoj prevare s nekretninama i zemljištem postale su pravilo, biznis isprepleten podzemljem, a naročito je to prisutno u jedinicama lokalne samouprave.

Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela već godinama su nezainteresirani, a naročito za protuzakonitu rasprodaju parcele zemljišta usred grada Zadra između Kauflanda i ulice Bana Jelačića izabranim i povlaštenim pojedincima. Iza kupnje stoji Reno Sinovčić, predsjednik općinskog vijeća Novigrad, vlasnik nekoliko zadarskih medija, vlasnik zaštitarske kuće Zadar security koji na navedenoj lokaciji gradi zgradu za medijski imperij. Isti ovih dana daje intervjue hrvatskim sredstvima informiranja u kojima navodi da živi za osvetu. I gle čuda, država mu je za medijski imperij donirala iz državog proračuna dva milijuna i šesto tisuća kuna.

Šteta takvim radnjama mjeri se u milijunama kuna, kako za grad Zadar tako i za Ministarstvo financija RH. Sada kada je uništeno hrvatsko gospodarstvo svima je u Hrvatskoj jasno da se protiv korupcije treba boriti hrvatski porezni sustav, odnosno poreska uprava treba utvrditi koliko su gore navedeni platili poreza i otkud im novac za tako veliko stečeno bogatstvo.

Utvrđena cijena od 186 eura za četvorni metar navedenog zemljišta je smiješna i kriminalno niska, a njena se realna cijena kreće preko 500 eura za četvorni metar koja je opremljena komplet infrastrukturom. Ovlašteni sudski vještak za procjenu vrijednosti navedenog građevinskog zemljišta je Željko Predovan koji je ujedno bio na javnoj ploči gradilišta istaknut i kao projektant i nadzor.

Predstavnici grada Zadra navedenu prodaju u javnosti predstavili su u pravom svjetlu, a sve s ciljem da nesmetano dobiju podršku stanovništva i da kriminalno rasprodaju gradsko zemljište.

Nisu se samo zadovoljili protuzakonitom prodajom gradskih parcela već zemljište na navedenoj lokaciji nije ni plaćeno gradu Zadru. Može se reći da gradska vlast bez ikakve grižnje savjesti u rukavicama surađuje s organiziranim kriminalom, a na račun žitelja grada Zadra.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvu financija RH
4. USKOK-u
5. Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru



U Zadru, 2. siječnja 2011. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA ZADAR







Post je objavljen 02.01.2011. u 15:00 sati.