Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krule

Marketing

Pregovarač:"Mehooo...Mileeee...palite mješalicu!!!"

Sjećam se te…1989-e kad je pao „Berlinski zid“. Dugo godina sam mislio da ga je Keso napravio jer mi je moj ćaća to tako objasnio.
- „Ćaća što je to Berlinski zid?“
- „To ti je zid kojeg je Keso zidao…aj sad uzmi ove pare i odi mi kupi 3 kutije „Opatije“ kod Kese u trgovinu pa će ti on objasniti!“
Tog dana su horde istočnih Berlinera (valjda se tako kaže) i Berlinerki navalile sa toljagama…macama…maljevima…i udri po zidu. Sjećam se jednog jadnika što je sa onom zidarskom ma-com dera po zidu bez da mu je „zuba“ odbio. Vjerovatno su im Rusi dan prije popalili sve štemalice i pikamere na kompresor. Taj čovjek je stajao na vrhu tog zida i lupa po njemu a učinak je bio jednak prosvjedu hrvatskog sindikata pred palačom engleske kraljice Elizabeth…i onog njenog škrbavog sina Čarlsa kojem su, otkako Dijana ode, fetiš ružne žene sa ružnim imenom – Kamila!? – ajd u pičku maternu i ime…ne mogu zamisliti da neko da djetetu ime Kamila!?!?. No dobro. Kad su srušili taj Berlinski zid….te iste horde istočnih Bubašvaba su navalile u zapadni dio grada. U šoping sigurno nisu navalili jerbo para nisu imali ali su navalili vidjeti svoju rodbinu i prijatelje koje eto nisu vidjeli mizernih 40tak godina. Prestrašno.
Kad neko kaže „Zid“…u hrvatskoj je prva asocijacija – bespravna gradnja, dok je u normalnim civilizirano nemafijaškim državama prva asocijacija – nema pregovora…razdvojenost…bespomoćnost…kraj…the end. Pa znate ono kad bračni par razgovara pa jedan od supružnika kaže – „Mislim da smo došli do zida!“ – znači što? – znači razvod. Ili ono…“U pregovorima smo došli do zida!“ – znači nema više pregovora. Dok je „most“ simbol povezivanja…eto „zid“ je simbol razdvajanja….uvijek bio i ostao. I onda ja danas kliknem na jedan portal i pročitam da Grci planiraju graditi ZID dug 206 km duž granice sa Turskom. Lijepo….bogami lijepo. Kažu da ga grade zbog prevelikog broja imigranata iz Turske i drugih zemalja. Pa da…i onda se kao jedino logično riješenje podrazumjeva ZID. O majku vam jebem glupu (oprostite na malom ispadu). Amerikanci imaju svoj ZID uz granicu sa Meksikom…no…kad god gledam američke filmove…u tim filmovima svi iz Amerike bježe u Meksiko pa mi se nameće zaključak da je to ZID koji neda amerima u meksiko a ne obratno…al ajd…Ameri su ionako Ameri i njih malo tko može shvatiti. Izraelci su odavno napravili zid u pojasu Gaze čija je prosječna visina jednaka visini 3 Blanke Vlašić…ili ti 12 metara. Eeeeeeeeeeeej…zid od 12 metara!?!?!? Da Slovenija napravi takav zid oko sebe, vječno bi u ladovini bila. Ajd budi pametan…zid od 12 metara!?!?!? Dakle kao što vidite…stvari se riješavaju na jedan vrlo civilizirani način. Rekao bi Rambo Amadeus – „Beton beton samo beton…“ i to je doslovce tako. Čak vjerujem da za vrijeme pregovora dviju delegacija „zaraćenih“ zemalja, ispred zgrade u kojoj se odvijaju pregovori, čeka ekipa sa mješalicom i lopatama u ruci….pa kad pregovori ne uspiju….onda jedan od pregovarača otvori prozor i kaže:
- „Aloooouuuu momčine….pali mješalicu….pregovori propali!“
Pa onda ekipa od 20 Bosanaca i 10 Ličana, lopata pjesak u mješalicu, rade beton i istresu ga u tačke…a onda skuže da nečeg fali pa kucaju pregovaraču nazad na prozor
Bosanac (kuca na prozor):“Gospodine pregovarač…mi beton zamješali…al jebi ga nema oplate…nisamo ništa zašalovali!“
Pregovarač:“Pa kako nema oplate?!“
Bosanac:“Pa jebi ga…mi mislili da ćete se vi dogovoriti…pa nas Ličani nagovorili da oplatu prodamo!“
Pregovarač:“I?“
Bosanac:“Što i?...Mi prodali oplatu!“
Bezgranična je ljudska glupost. U prirodi životinje isto grade…al ni jedna ne gradi zidove. Ako je gradnja zida jedini način da se neke stvari riješe…ja ga jebem...osim možda u situaciji sa ove slike?...a? :)
Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 02.01.2011. u 11:32 sati.