Želim život!,silvijahasanec.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/silvijahasanec

Marketing

Želim život!



Posljednje riječi Ane Rukavine ostale su urezane svakome tko je imalo upoznat s tužnom pričom te prerano preminule 29-godišnje novinarke. Nakon duge i teške borbe s leukemijom, Ana je napustila ovaj svijet u studenome 2006. godine. Kao djelatnica „Vjesnika“, Ana je razvila mnogo poznanstava te je imala širok krug prijatelja što je svakako utjecalo na to da njezina tužna životna priča bude poznata svakom stanovniku Hrvatske, ali i da se proširi izvan granica Lijepe naše.




Obitelj Ane Rukavine i njezini prijatelji, suočeni s teškim gubitkom kćeri, supruge, prijateljice i kolegice nisu dopustili da Anin lik i djelo budu zaboravljeni. Osnivajući Zakladu Ana Rukavina učinili su njezin mladi život još dragocjenijim, a time pružili priliku mnogim oboljelima od leukemije da lakše dođu do potrebne im pomoći. Zaklada Ana Rukavina humanitarna je organizacija čiji je cilj proširiti hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, osnovati banku krvi iz pupkovine koja će biti od dugoročne dobrobiti za sve građane Republike Hrvatske, provoditi razne humanitarne i marketinške aktivnosti s ciljem edukacije i prikupljanja financijskih sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija.





Najpoznatija marketinška aktivnost je svakako Božični koncert „Želim život“ koji se održava svake godine u mjesecu prosincu. Koncert se odvija na zagrebačkom trgu bana Jelačića uz podršku mnogih estradnih zvijezda, pokrovitelja i donatora. Osim koncerta, udruga istu večer organizira i tzv. humanitarne otvorene telefone na koje se javljaju mnoga poznata lica iz hrvatske javnosti. Ovogodišnji koncert održan je 21. prosinca, a odazvale su se brojne estradne zvijezde poput Bojana Jambrošića, Colonie, Franke Batelić, Novih Fosila, grupe Feminem itd.



Solidarnost je pokazao i Studentski zbor sveučilišta u Zagrebu i Medicinski fakultet uz potpornu studenata volontera. Odaziv posjetitelja i broj poziva bio je velik i ove godine što znači da Ana Rukavina nije i neće ostati zaboravljena.




Jedina i neponovljiva Indira iz grupe Colonia doslovce je zapalila zagrepčane unatoč velikoj hladnoći!



Zaklada Ana Rukavina

Post je objavljen 24.12.2010. u 22:38 sati.